keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mureita ja makoisia suklaamarenkeja.

Näitä herkkuja on pakko aina välillä tehdä.Varsinkin silloin kun leivonnasta jää ylimääräisiä valkuaisia.  . . . ja pihinä ja taloudellisena ei halua heittää mitään pois.


Suklaa marenkeja.

 Tästä ohjeesta saa 12 isohkoa marenkia ja pieniä saa sitten tuplasti.Näistä tein tarkoituksella vähän isompia kun ajatuksena oli halkaista ja täyttää nämä marjoilla ja kermalla.

4 kananmunan valkuaista
3 dl hienoa sokeria
70g hasselpähkinä tai mantelijauhetta
n.50g sulatettua suklaata

-Valkuaiset ja sokeri mitataan teräksiseen pyöreäpohjaiseen astiaan.
-Laita astia kuuman vesihauteen päälle ja kypsennä valkuaismassa voimakkaasti vatkaten kuohkeaksi ja kiiltäväksi massaksi.Seos on valmis kun se lähes polttaa sormia.Ota astia pois liedeltä ja vatkaa se huoneenlämpöiseksi.
-Lisää lopuksi pähkinäjauho.
-Sulata suklaa mikrossa ja lisää se marenkimassan pinnalle ohuiksi nauhoiksi ja ota sitten isolla lusikalla hennosti pyöräyttäen palloja leivinpaperilla päällystetylle pellille.
-Paista 125-asteessa noin 30-40 minuuttia riippuen siitä kuinka isoja marengit on.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.