torstai 12. kesäkuuta 2014

Marinoitua siikaa

Tämä marinoitusiika sopii hyvin joulupöytään ja kesällä uusien perunoiden kanssa. Ja ruisleivän päällä ihan ehdoton.

Marinoitua siikaa.

Tämä on ollut meillä sellainen kalaruoka joka käy salaatin tai ihan uuden potun kanssa tai vain rehellisen ruisleivän päällä.On näppärä tehdä ja säilyy jääkaapissakin tovin hyvänä.

Tähän olen laittanut.

2 ruodotonta siikafilettä
n.1 rkl tilli silppua
2 rkl merisuolaa
ripaus sokeria

-Siiat suolataan ja maustetaan sokerilla.Pinnalle laitetaan tilli ja annetaan maustua kylmässä seuraavaan päivään.Seuraavana päivänä kalat leikataan ohuiksi viipaleiksi,nahattomaksi.

Marinadi:

1 sipuli
½ valkosipulin kynsi
pieni pala purjoa
1 sitruunanmehu
½ dl punaviinietikkaa
1 dl öljyä
1 tl sokeria
½ tl valkopippuria jauhettuna
½ dl tuoretta tilliä silputtuna

-Sipuli,purjo ja tilli leikataan pieneksi ja joukkoon sekoitetaan mausteet ja nesteet.
-Siiat lisätään marinadiin ja annetaan maustua seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.