keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Vaniljaarominen kirsikkahilloke.

 Tämä kirsikkahilloke on kiva lisä jälkiruokiin,ohukaisille ja kakkuihin.Se on vaniljaisen tuoksuinen ja aromikas.Kun olin saanut kattilan hellalle porisemaan, hetken kuluttua keittiöön tulvi ihanan kirsikkainen ja vaniljainen tuoksu.
Tuli mieli tehdä juustokakku, johon lisäisi kirsikkahilloketta päälle ja nam.

Kirsikkahilloke.

 Tähän hillokkeeseen käytettiin kaikessa yksinkertaisuudessaan:

  • 600g kivettömäksi tehtyjä kirsikoita
  • 300g hillosokeria
  • 1 dl kirsikkaviiniä
  • 1 halkaistu vaniljatanko




 -Poistettiin kirsikoista kivet. Yritä jättää kirsikat mahdollisimman omaan muotoonsa, niin hilloke näyttää hyvältä. Kapeakärkisellä veitsellä poisto onnistuu hyvin kantaosasta päin,  jos et omista kivenpoistajaa.

-Kirsikat siirrettiin kattilaan,hillosokerit päälle ja kirsikkaviini joukkoon.

-Halkaistaan vaniljatanko ja lisätään hillokkeen joukkoon.Haudutetaan hiljalleen kunnes kirsikat näyttävät lähes läpikuultavilta mutta ovat kuitenkin napakoita.Vähintään kuitenkin n. 10-15 minuuttia.

-Jäähdytetään ja jätetään vaniljatanko joukkoon antamaan makua.


Kaikki ainekset kiehumaan noin 10-15 minuutiksi.
Jos haluat säilöä hillokkeen,desinfioi lasipurkit keittämällä ja siirtämällä hilloke kuumana astioihin.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.