keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Savustettu lohirulla ja kermaviilikastike

Ulkosalla kelit hellii joten ulkoistettiin ruuanvalmistaminen ulos.
Useimmiten tulee valmistettua sitä tavanomaista salustettua lohta fileenä mutta nyt tehtiin jotakin ihan muuta ja se kannatti.
Kalasta tuli mehevä ja herkullinen rulla.

Savulohirulla

Valmistin tämän rullan kokonaisesta kirjolohesta jonka tein ensin ruodottomaksi, mutta ihan hienosti tämänkin version voit tehdä fileestä.



Täyte kalalle:


  • 150 g kylmäsavulohta
  • n.100 g juustoraastetta  (mozzarellaa tai goudaa)
  • 10 cm pala purjoa ohuina viipaleina
  • 1 dl tuoretta tilliä pilkottuna
  • mausteeksi ripaus suolaa, jauhettua mustapippuria ja 1 tl hunajaa
-Voit pilkkoa kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi ja maustaa suolalla,hunajalla ja pippurilla.
-Kalaa täyttäessä massa kannattaa laittaa kalan keskelle jättäen reunat ilman täytettä.
-Rulla kannattaa sitoa vielä narulla tiukaksi rullaksi jotta täyte pysyy sisällä.
-Pidin kalaa savustuksessa noin 25-minuuttia jolloin kalasta tuli mehevä.


Kermaviilikastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl tilliä silputtuna
  • mausteeksi ½ tl suolaa ja jauhettua valkopippuria



Kiedoin kalan rullaksi ja sidoin vielä narulla kokoon jotta täytteet pysyvät hyvin sisällä.
Savustin kalaa noin 25-minuuttia ja kalasta tuli todella mehevä.



Täytetty lohirulla




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.