perjantai 6. kesäkuuta 2014

Omena-raparperiherkku

Raparperia ja marenkia


 Raparperit ovat loistossaan ja mieli jotain makeaa haluaa.Joten tehtiin ompuista,raparperista ja puolukoista marengilla hunnutettu hyve.Tämä on parhaimmillaan hieman lämpöisenä.
Tästä ohjeesta tulee annoksia 6:lle herkuttelijalle.



                                                           Muista uuninkestävät vuoat.



                 Marenkihuntu pinnalle ja väritystä saamaan joko uuniin tai "tohottimella".



Marenkiin:

3 valkuaista
175g hienoa sokeria

-Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon ja kypsytä marenki kuumassa vesihauteessa kokoajan vispaten,kunnes marenki on kuohkeaa ja kiiltävää.
-Marenki tulee todella kuumaksi kypsyessään ja varo polttamasta sormiasi.
-Jäähdytä marenki vastaavasti kylmässä vesihauteessa vatkaten kunnes se on huoneenlämpöistä.



Raparperi-omppuseos:

2 omppua goldenia tai granny smith
2 raparperin vartta
2 rkl puolukoita
3 rkl kaurahiutaleita
50g voita
3 rkl fariinisokeria

-Kuori ja paloittele omenat ja raparperit pieniksi kuutioiksi.
-Mittaa pieneen kattilaan voi,fariinisokeri ja kaurahiutaleet.Sekoita kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet.
-Sekoita kattilaan raparperi,omenat ja puolukat.Sekoita hyvin ainekset keskenään.
-Siirrä seos pieniin vuokiin ja kypsytä uunissa 200-asteessa noin 5-6 minuuttia.
-Pursota lopuksi marenki raparperiseoksen pinnalle ohueksi kerrokseksi ja ota marenkiin väri uunissa tai kaasupolttimolla.Kaasupolttimella värin saa nopeasti,uunissa on tarkkailtava väritystä kokoajan etteo marenki pala.








Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.