Raparperit ovat loistossaan ja mieli jotain makeaa haluaa.Joten tehtiin ompuista,raparperista ja puolukoista marengilla hunnutettu hyve.Tämä on parhaimmillaan hieman lämpöisenä.
Tästä ohjeesta tulee annoksia 6:lle herkuttelijalle.
Muista uuninkestävät vuoat.
Marenkihuntu pinnalle ja väritystä saamaan joko uuniin tai "tohottimella".
Marenkiin:
3 valkuaista
175g hienoa sokeria
-Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon ja kypsytä marenki kuumassa vesihauteessa kokoajan vispaten,kunnes marenki on kuohkeaa ja kiiltävää.
-Marenki tulee todella kuumaksi kypsyessään ja varo polttamasta sormiasi.
-Jäähdytä marenki vastaavasti kylmässä vesihauteessa vatkaten kunnes se on huoneenlämpöistä.
Raparperi-omppuseos:
2 omppua goldenia tai granny smith
2 raparperin vartta
2 rkl puolukoita
3 rkl kaurahiutaleita
50g voita
3 rkl fariinisokeria
-Kuori ja paloittele omenat ja raparperit pieniksi kuutioiksi.
-Mittaa pieneen kattilaan voi,fariinisokeri ja kaurahiutaleet.Sekoita kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet.
-Sekoita kattilaan raparperi,omenat ja puolukat.Sekoita hyvin ainekset keskenään.
-Siirrä seos pieniin vuokiin ja kypsytä uunissa 200-asteessa noin 5-6 minuuttia.
-Pursota lopuksi marenki raparperiseoksen pinnalle ohueksi kerrokseksi ja ota marenkiin väri uunissa tai kaasupolttimolla.Kaasupolttimella värin saa nopeasti,uunissa on tarkkailtava väritystä kokoajan etteo marenki pala.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti