Tästä reseptiikasta saadaan 4:lle ruokailijalle ihan kunnon annos.Ja alkuruuaksi saanti on 8:lle ruokailijalle.
Keittoon käytettiin:
n.20g voita
250g korvasieniä
2 sipulia kuutioituna
4 dl kanalientä tai lihalientä
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl mustapippuri rouhetta
ripaus suolaa
200g savuporo sulatejuustoa
5 dl kuohukermaa
-Tähän kannattaa valita hyvä paksupohjainen kattila.
-Sulata voi,kuullota siinä sipulikuutiot pehmeiksi.Lisää pilkotut korvasienet ja kuullota vielä hetki.
-Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää kanaliemi tai lihaliemi.Keitä tasaiseksi.
-Lisää keittoon savuporojuusto ja lopuksi kerma.
Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippurirouhetta tarvittaessa.
Mukava lisäke keitossa on vaaleasta leivästä tehdyt krutongit.Leikattiin leipä pieniksi kuutioiksi ja paistettiin voi-öljyseoksessa maustettuna persiljalla ja valkosipulilla.
Tässähän tätä "mustaa kultaa" on kokonaisena ja
kuutioituna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti