maanantai 23. kesäkuuta 2014

Korvasieni-savuporokeitto ja krutonkeja

Korvasieni ja poro sopii hyvin yhteen,se on ihan täydellinen makujen liitto.Nämä korvasienet ostettiin valmiiksi käsiteltyinä kaupasta joten ei tarvinnut kuin huuhdella ylimääräiset suolat pois eikä ole riskiä saada minkäänlaista ruokamyrkytystä puutteellisesta ryöppäyksestä,jos ei sitä ole koskaan tehnyt.Ja korvasienihän on käsittelemättä tappavan myrkyllinen sieni.Sellainen yritys kuin Kaskein Marja Oy valmistaa näitä valmiiksi käsiteltyjä sieniä paljonkin erilaisia.
Tästä reseptiikasta saadaan 4:lle ruokailijalle ihan kunnon annos.Ja alkuruuaksi saanti on 8:lle ruokailijalle.

Korvasieni-savuporokeitto

Keittoon käytettiin:

n.20g voita
250g korvasieniä
2 sipulia kuutioituna
4 dl kanalientä tai lihalientä
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl mustapippuri rouhetta
ripaus suolaa
200g savuporo sulatejuustoa
5 dl kuohukermaa

-Tähän kannattaa valita hyvä paksupohjainen kattila.
-Sulata voi,kuullota siinä sipulikuutiot pehmeiksi.Lisää pilkotut korvasienet ja kuullota vielä hetki.
-Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää kanaliemi tai lihaliemi.Keitä tasaiseksi.
-Lisää keittoon savuporojuusto ja lopuksi kerma.
Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippurirouhetta tarvittaessa.

Mukava lisäke keitossa on vaaleasta leivästä tehdyt krutongit.Leikattiin leipä pieniksi kuutioiksi ja paistettiin voi-öljyseoksessa maustettuna persiljalla ja valkosipulilla.


korvasieni
korvasienikeitto
Tässähän tätä "mustaa kultaa" on kokonaisena ja
kuutioituna.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.