tiistai 21. lokakuuta 2014

Ranskanleipä

 Tämä resepti juontaa omalta äidiltä silloin kuin oltiin ihan pieniä eli siitähän on kymmeniä vuosia jo,ikävä kyllä.Resepti on vuodelta 1970 ja kirjasta Joka kodin keittokirja.Eli kaikkia hauskoja reseptejä joihin yleensä löytyy aineetkin jo kaapista ilman että täytyy lähteä heti käymään kaupassa että voi aloittaa leivonnan.
Tästä ohjeesta saadaan 2 leipää.
ranskanleipä

Reseptiikka:

½ l vettä
vajaa 1 rkl suolaa
30g tuorehiivaa
800g vehnäjauhoja
pieni sumutus vettä pintaan ennen uuniin siirtämistä


  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja murenna joukkoon tuorehiiva.
  2. Mausta suolalla ja sekoita jauhot hyvin vaivaten joukkoon.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kun taikina on kohonnut,vaivaa se taas uudelleen hyvin ja kohota uudelleen kaksinkertaiseksi.
  5. Tee taikinasta pari pitkää tankoa ja anna kohota kaksinkertaiseksi jälleen.
  6. Tee kohonneeseen leipään pinnalle viillot.
  7. Sumuta tai sivele ohuelti vettä leipien pinnalle ja paista 250-asteessa noin 15-minuuttia uunin alaosassa.
  8. Anna jäähtyä äläkä peitä pintaa liinalla jäähtymisen aikana jotta pinta pysyy rapeana ja sisus pehmeänä. Tässä leivässä on ihanan rustiikkinen maku ja kunnollinen kohotus pariin kertaan tekee leivästä ilmavan ja kuohkean sisältä.

BON APETIT:

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.