torstai 23. lokakuuta 2014

Testattiin luomulohi

 Luomulohta on ollut myynnissä jo jonkun aikaa, nyt sitten vasta itse innostuin kokeilemaan sitä.

Mitä on luomulohi?

Eu:n määritelmän mukaan luonnonmukainen tuotanto on tilanhoito-ja elintarvikkeiden tuotantojärjestelmä,jossa yhdistyvät ympäristön kannalta tärkeimmät käytännöt,kehittynyt biologinen monimuotoisuus,luonnonvarojen säästäminen,eläinten hyvinvointia koskevat standardien soveltaminen ja tuotanto.

  • lohelle syötetyt kalat on pyydetty kestävän kalastuksen säädöksiä noudattamalla
  • on minimoitu kasvatuksesta aiheutuvat ympäristövaikutukset
  • kalojen määrät kasvatusaltaissa on tarkasti määritelty
  • lopputuotteen koostumus tunnetaan tarkasti

 Hinta kun on jonkun verran kalliimpaa tällä hetkellä kuin tavallinen d-leikattu lohi.Hinta pyörii siinä 20-30 euron kilo hinnassa. Asiakkaat ovat kehuneet ja kertoivat sen olevan hyvää. Moni on kertonut että lohessa oleva rasva alkaa närästämään syönnin jälkeen, mutta luomussa se jäisi pois. Siihen en osaa sanoa mitään kun itseäni ei lohi ole koskaan juurikaan närästänyt, ellen sitten muuten ole tehnyt ruuasta raskasta.


luomulohi

Meillä luomulohta ja tavallista lohta paistettiin ja kyllä se luomu sitten voitti meidän porukan testin.
Maku oli muuten hyvä.
Perheenpää oli sitä mieltä, että kannattaa ostaa silloin kun lohta syö,hinta ei kirpaise.
Luomulohi on hieman rasvaisempaa kuin tavallinen lohi.(vaihtelee vielä hieman vuodenajan mukaan)
Liha on jonkin verran kiinteämpää.


luomu

Luomulohessa koostumus on kiinteämpi ja rakenne paksumpi.
Suosittelen,tosin saatavuus on tälläkin hetkellä vaikea.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.