lauantai 18. lokakuuta 2014

Viikunoita punaviinissä

 Vaivaton,helppo ja nopeakin valmistaa.Voidaan ja kannattaakin tehdä päivää ennen ruokailua valmiiksi.Sopii kyllä mainiosti syksyn ja joulunajan odotukseen.
Viikunoita punaviinissä

 Tarvittiin:

  • 1 pussi pehmeitä viikunoita n.200g
  • 1 dl vettä
  • 1½-2 dl punaviiniä
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kanelitanko
Lisänä: Vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

  1. Mittaa kattilaan sokeri,punaviini ja vesi.
  2. Lisää myös kanelitanko ja keitä seosta  kokoon hiljalleen kiehuttamalla.
  3. Kun liemi alkaa hieman sakeamaan,nosta kattila hellalta ja anna sen jäähtyä.
  4. Lisää viikunat halkaistuina jäähtyneeseen liemeen ja anna maustua rauhassa.
  5. Kanelitanko saa jäädä liemeen antamaan hyvää makua.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.