maanantai 16. maaliskuuta 2015

Nieriää saaristolaistyyliin kera smetanan . . .Ja kaverina pinaattia ja sipulia.

Kalanhimon yllättäessä kalatiskistä jäi haaviin nieriää...maitokaapin kautta, koriin smetanaa ja kermaa ja hevistä tillit...ja ei kun kohti maalia eli kokkaamaan.
Kevyt jauhotus kalanpintaan,voissa paisto,sipulia niskaan  ja smetanaa ja kermaa kastikkeeksi.
Nopea ja yksinkertainen valmistaa.
Ja kun kalalajejakin voi vaihtaa ja valmistaa aivan samalla tavalla.Siika,kuha ja ahvenkin käy loistavasti tähän reseptiikkaan.

Kasvislisäkkeenä käytin vähän ranskalaistyyppistä pinaattia.Eli kevyesti paistoin sipulia ja pinaattia pannulla ja maustoin suolalla ja pippurilla.

Nieriää saaristolaisirrain

4:lle ruokailijalle:

  • 4 nieriäfilettä a 180-200 g
  • 30-40g voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • leivitykseen vehnäjauhoja
  • 1 sipuli kuutioina
  • ½ punttia tuoretta tilliä silppuna
  • 2 smetanapurkkia
  • n.3-4 dl kermaa


  1. Leikkaa nieriäfileet paistinpannulle sopiviksi paloiksi.
  2. Leivitä kalafileet kevyesti vehnäjauhoissa ja paista voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.Mausta kalanpinta suolalla ja valkopippurilla.
  3. Nieriä kypsyy hyvin nopeasti joten vältä turhaa kiehuttamista ja kääntelyä.
  4. Kun olet kääntänyt kalat ,lisää joukkoon sipulikuutiot,smetana ja kerma.
  5. Sekoita varovaisesti pinnalta ja anna hautua vain muutama minuutti jotta smetana sulaa ja tasoittuu kerman kanssa hyvin tasaiseksi.
  6. Lisää lopuksi joukkoon silputtu tilli ja kala on valmis syötäväksi.

Pinaatti-sipuliseos:

  • 100 g tuoretta pinaattia (käytin baby pinaattia)
  • 2 sipulia suikaleina
  • n.30 -40 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Ensin kuullotin paistinpannulla sipulit voissa kauniin värisiksi muttei pehmeiksi.Tarkoitus on jättää sipuliin hieman pureskeltavaa.
  2. Lisäsin joukkoon pinaatin,maustoin suolalla ja mustapippurirouheella. Kypsensin vain muutaman minuutin koska pinaatti kypsyy hyvin nopeasti.





Tuore nieriäfile

Nieriäfileet leikkasin paistinpannulle sopivaan kokoon.
Leivitin pinnan kevyesti vehnäjauhoilla.

Nieriää saaristolaisittain

Paistoin molemmat pinnat voissa kauniin kullanruskeiksi.Maustoin pinnan suolalla ja 
valkopippurilla.

Nieriäfileet paistettuna

Lisäsin joukkoon kuutioidun sipulin.


Herkullinen nieriä.

Lisätään smetana ja kerma.Annetaan smetanan sulaa ja kerman kiehahtaa mutta vältetään ylimääräistä keittämistä.


Nieriää smetanakastikkeessa.

Ja ihan viimeiseksi silputtu tilli joukkoon.
Herkullinen kalaruoka joka ei juuri paljon muita lisäkkeitä tarvitse kuin perunaa,mutta meillä korvattiin peruna pinaatilla ja sipulilla.



Pinaattia ja sipulia kalalle

Baby pinaattia ja tuoretta sipulia,suolaa ja pippuria.Voissa haudutettuna.


Kevyt kuullotus pinaatille ja sipulille

Kalalle hyvä lisäke   -ja terveellinen.

Ei kommentteja: