torstai 12. maaliskuuta 2015

Maa-artisokkakeittoa. Samettisen pehmeä ja herkullinen keitto ilman. Yksinkertainen ja helppo toteuttaa.Ohje askel askeleelta.

Ihana keitto alkuruuaksi tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi.
Täyteläinen ja samettinen rakenne.
Eli kun lopuksi lisää joukkoon kuohkeaksi vatkattua kermaa ennen tarjoilua,saa keitosta hyvin kuohkean ja täyteläisen.


Maa-artisokkakeitto

Reseptiikka:

  • 1 porkkana pilkottuna paloiksi
  • 2 kpl perunaa
  • 1 sipuli paloiteltuna
  • n.300-350 g maa-artisokkaa
  • n.30-50 g voita
  • ½ l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mausteiksi ripaus suolaa ja mustapippuria,tinjamia
  • 1 dl kuohukermaa


  1. Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi.
  2. Kuullota kasviksia voissa muutama minuutti ja sekoita joukkoon suola ja rouhittu mustapippuri.
  3. Kaada vesi joukkoon ja mausta kasvisliemikuutiolla.
  4. Hauduta kasvikset lähes pehmeiksi ja soseuta tasaiseksi.
  5. Mausta lopuksi vielä ripauksella tinjamia.
  6. Keitto on valmis tarjottavaksi.
  7. Mutta jos haluat keitosta samettisen pehmeän,vatkaa kerma  vaahdoksi ja lisää joukkoon tarjoiluvaiheessa.




Maa-artisokkakeitto

Ensin kuullotetaan kasvikset voissa,maustetaan ja lisätään vesi sekä kasvisliemikuutio.

Maa-artisokkakeitto

Annetaan kasvisten kypsyä lähes pehmeiksi.

Maa-artisokkakeitto

Soseutetaan keitto tasaiseksi.


Maa-artisokkakeitto

Kun keitto on soseutettu,tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa maku ja lisätä tarvittaessa mausteita.Esimerkiksi tinjami on hyvä lisätä ihan tässä lopussa.


Maa-artisokkakeitto

Ihan viimeiseksi lisätään kermavaahto kuohkean,samettisen rakenteen antajaksi,ja tietenkin myös maun vuoksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.