Vaniljainen pannacota jolle tein granaattiomenasta ja kanelista makean siirapin.
Resepti 5:lle annokselle:
Pannacotta:
- 5 dl kuohukermaa
- 1 vaniljatanko
- ½ dl hienoa sokeria
- 2 liivatelehteä
- ½ dl granaattiomenanmehua
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
- Mittaa pieneen kattilaan kerma,sokeri ja halkaistu vaniljatanko sekä granaattiomenanmehu.Kiehauta.
- Kaavi lusikalla tai veitsen kärjellä vaniljatangosta siemenet kerman joukkoon ja kiehauta uudelleen.
- Poista vaniljatanko seoksesta ja puristele joukkoon pehmenneet liivatelehdet.
- Jaa heti pannacottaseos pieniin laseihin tai tarjoiluastioihin ja siirrä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
- Lisää siirappi laseihin pieneksi kerrokseksi ja koristele pinta.Käytin pinnalle granaattiomenan siemeniä ja minttua.
Granaattiomena-kanelisiirappi:
- 1 dl vettä
- 1 dl hienoa sokeria
- 1 kanelitanko
- 1 granaattiomenan sisus (siemenet ja mehu)
- Mittaa kattilaan vesi,kanelitanko ja sokeri.
- Pyörittele granaattiomenaa kovaa pöytätasoa vasten niin että kuuluu kunnollinen rutina,näin siemenet irtoavat paremmin kuoristaan ja mehukin saadaan talteen paremmin.Halkaise omena ja ota talteen mehu ja siemenet.
- Sekoita granaattiomenan siemenet ja mehu kattilaan sokerin ja veden joukkoon.
- Kiehauta ja anna sitten kiehua ihan hiljalleen kunnes seos muodostuu siirappimaiseksi ja keittyy kokoon.
- Siirrä kattila sivuun ja siivilöi siemenet ja kanelitanko pois siirapista.Paina siemenistä kaikki mehu siirapin joukkoon vaikka lusikalla painaen siivilää vasten.Saat kaiken mehun ja maku-aineen vielä joukkoon mukaan.
- Jäähdytä siirappi.
Ensin liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.Noin 5 minuuttia yleensä riittää.
Mittaa kattilaan kerma,sokeri ,halkaistu vaniljatanko sekä granaattiomenamehu.
Kiehauta.Raaputa vaniljatangosta sisus kerman joukkoon ja kiehauta vielä kerran.
Ota kattila sivuun liedeltä.Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kermaseoksen joukkoon.
Kaada hieman jäähtynyt kermaseos tarjoiluastioihinsa ja siirrä hyytymään kylmään.
Mittaa kattilaan vesi,sokeri,kanelitanko ja granaattiomenasta siemenet ja kaikki mehu.
Keitä hiljalleen kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
Siivilöi siirapista siemenet ja kanelitanko pois.
Painoin pikkulusikalla vielä siemenistä kaiken mehun siirapin joukkoon.
Makeaa ja siirappista kastiketta pannacotalle.Granaattiomenasta saa niin kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti