keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Mustaherukkainen possupata.

Valmistin lihapadan jossa on reilusti makuja antavia juureksia mm. lanttua ja porkkanaa.
Makeutta ja väriäkin antamaan lisäsin syksyllä tehtyä mustaherukkahyytelöä ja hieman nestettä,pitkä haudutus ja se oli siinä.


Possupata

Tarvittiin:

  • n.750g-1 kg sianlihaa  (tässä käytin edullista filettä kun halvalla sain)
  • n30g voita ja 1 rk öljyä paistamiseen
  • 3 porkkanaa reiluina viipaleina
  • 1 pieni lanttu
  • 2-3 sipulia
  • maustamiseen suolaa ja reilusti rouhittua mustapippuria
  • 1 tl tinjamia
  • n.150 g mustaherullahyytelöä tai hilloa
  • 4 dl vettä

  1. Kuoritaan ja pilkotaan juurekset ja sipuli rouhean isoiksi lohkoiksi tai viipaleiksi.
  2. Kuullotetaan paistinpannulla voi-öljyseoksessa muutama minuutti.Maustetaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja siirretään uunivuokaan odottamaan.
  3. Ruskistetaan suurehkot possukuutiot voi-öljyseoksessa ja maustetaan myös suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.Siirretään kasvisten kanssa uunivuokaan.
  4. Lisätään joukkoon mustaherukkahyytelö,neste ja tinjami.
  5. Haudutetaan uunissa 150-asteessa noin 1½ tuntia.



Possupata.

Kuoritut ja suuriksi lohkoiksi pilkotut juurekset ja sipuli kuullotetaan voin ja öljynseoksessa.Ja siirretään uunivuokaan.

Possupata.

Ruskistetaan possukuutiot,maustetaan ja siirretään uunivuokaan kasvisten joukkoon.


Possupata.

Lisätään mustaherukkahyytelö.Hieman makeahko hyytelö sopii juuresten kanssa antamaan makua ja makeutta.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.