Aikaa ei valmistamiseenkaan mennyt juurikaan,olisiko tunti maksimissaan kaikkineen leivonnasta koristeluun.
Arkisesta kääretortusta "tuunaamalla" melkein kuin täytekakku.
Suklaakääretorttupohjaan:
- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kaikki kuivat-aineet keskenään ja lisää munavaahdon joukkoon.Sekoita hyvin.
- Kypsennä 250-asteessa noin 5 minuuttia.
- Kumoa valmis kääretorttupohja uunista suoraan sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Poista jäähtyneestä tortusta pinnalle jäänyt leivinpaperi ja täytä.
- Levitin ohuen kerroksen mansikkarahkaa tortulle ja ripottelin marjoja mieleni mukaan rahkan pinnalle.
- Käärin rullalle ja levitin loput rahkat rullan päälle.
- Pursotin suklaakuorrutetta ohueksi nauhaksi rahkan pinnalle ja pienellä lusikalla tein pyöriviä liikkeitä saaden aikaan marmoroidun pinnan.
- Lopuksi leikkasin mansikat ja asettelin erilaisia marjoja tortun pinnalle.
- Viimeistelin mintunlehdellä.
- Torttu on samantien herkullista syötävää mutta aeuraavana päivänä vielä parempaa.
Jos et halua itse tehdä suklaakuorrutetta voit hyvin käyttää valmista kaupan suklaakastiketta pinnan marmorointiin ja maun antajaksi.
Itse käytin tässä kotitekoista kuorrutetta ja reseptiikka on alla kuvineen.
Kuorrute:
- 1 prk valion makeaa mansikkarahkaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 dl suklaakastiketta tai suklaakuorrutetta
Täytteeseen:
- osa kuorrutteesta
- 2 dl mansikoita ,mustaherukoita,vadelmia tai mustikoita.
Koristeluun käytin:
Pensasmustikoita ja mansikoita.
Minttua ja rouhin hieman valkosuklaata.
Kääretortun täytteeksi laitoin pakastimesta mustaviinimarjoja ja vadelmia ja mansikkarahkaa.Mustaherukka antaa ihanaa kirpeyttä muuten makeahkoon torttuun.
Käärin tortun rullalle ja levitin lopun rahkan pintaan.
Pursotin suklaakuorrutetta hieman mielivaltaisesti pinnalle ja kuvioin pikkulusikalla pyöritellen marmoroinnin.
Ja torttu on marjoja ja koristelua vaille valmis.
Tässä alhaalla on suklaakuorrutteen ohje jos haluat tehdä sen ihan itse.Ohje on helppo ja nopea.Käytettävissä erilaisiin muihinkin jälkiruokiin ja säilyy hyvin muutaman päivän.
Suklaakuorrute:
- 200 g tummaa suklaata
- 3 keltuaista
- 50 g sokeria
- 2½ dl kermaa
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Kiehauta kerma ja sekoita varovaisesti munavaahdon joukkoon.
- Siirrä seos pieneen kattilaan ja kypsennä kuorrute sakeaksi ja kuohkeaksi seokseksi miedolla lämmöllä.Kestää vain hetken.
- Ota kattila hellalta sivuun ja sekoita joukkoon paloitellut suklaat.Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut ja jäähdytä kuorrute.
Vatkasin keltuaiset ja sokerin vaahdoksi.
Kiehautin kerman ja lisäsin munavaahdon joukkoon sekoittaen kokoajan.
Siirsin kuorrutteen hellalle kattilassa ja kypsensin kuohkeaksi.
Tämä vaihe ei vie paljon aikaa kun kermakin on jo kuumaa.Ihan vain minuutti tai kaksi.Ja kannattaa pitää lieden lämpötila miedolla ettei seos palapohjaan ja kypsy liian nopeasti yli.
Siirsin kypsän seoksen hellalta sivuun ja lisäsin joukkoon paloitellun suklaan ja sekoitin kunnes suklaa oli täysin sulanut.
Ja sitten vain jäähdytys.
Valmis kuorrute on sakeaa ja sileää.
Säilyy jääkaapissa monta päivää ja on käytettävissä erilaisiin jälkiruokiin ja leivontaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti