tiistai 24. maaliskuuta 2015

Mausteinen jogurttikebab. Eli turkki kutsuu...

Tein hieman turkkilaisia makuja perheelle kokeiluun.Ettei tule yllätyksenä uudet makuyhdistelmät ja ruokalajit.Täytyy sanoa että allekirjoittanutta nämä makuparit kyllä kiehtoo.Mitkään ruokalajit eivät juurikaan jätä kylmäksi ja erilaisia mausteita on ihanan paljon.
Mausteinen tomaattikastike,tasapainottava jogurtti ja maukkaat pihvit pitaleivän kera,hyvä maku jäi suuhun.


Mausteista tomaattikastiketta,valkosipulijogurttia ja lihaa.

 Tämä on ruokalaji, jossa on paljon valkosipulia ja hyviä makuja.Sekä kylmä kastike että tasapainottava mausteinen kastike.
Tein valmiiksi pihvit ja kastikkeet ja lopuksi paahdoin pitaleivät kuumiksi.
Tämän annoksen olisi voinut koota suoraan pitataskuun, mutta me laitoimme leivän annoksen pohjalle,jolloin täytteitä saatiin laitettua enemmän makujen mukaan.
Eli ensin pitaleivät pohjalle,sitten kuumat pihvit ja kastikkeet omina raitoinaan pinnalle.Nam.

Mausteinen kebabpihvi

Köftet:

  • 400g lampaan tai naudanjauhelihaa
  • 50g vaaleasta leivästä tehtyä raastetta
  • 2 valkosipulinkynttä ja ½ rkl merisuolaa (hierotaan huhmaressa hienoksi)
  • 1 sipuli raastettuna tai ihan pieneksi kuutioituna
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl  juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl maustepippuria
  • 3 rkl hienoksi pilkottua persiljaa
  • oliiviöljyä paistamiseen

  1. Hiero huhmaressa valkosipulinkynnet ja merisuola tasaiseksi tahnaksi.
  2. Yhdistä kulhoon munat,leipäraaste ja mausteet valkosipulitahna mukaanlukien.
  3. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauheliha joukkoon.Sekoita vielä tasaiseksi.
  4. Anna makujen tasaantua kylmässä ja valmista sillä aikaa kastikkeet.



Kebabkastike

 Mausteinen tomaattikastike:


  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 suurta tomaattia kuutioituna pieneksi
  • 1 sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • n.80 g tomaattipyrettä
  • 2 dl vettä
  • 1 -2 rkl chilitahnaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  1. Pilko tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi.Murskaa valkosipuli.
  2. Mittaa oliiviöljy kattilaan ja lisää kasvikset. Kuullota muutama minuutti sekoitellen.
  3. Sekoita tomaattipyre ja mausteet joukkoon ja sekoita hyvin.
  4. Lisää vesi ja anna kastikkeen hautua ja maustua ainakin puolisen tuntia välillä sekoitellen,miedolla lämmöllä.Jos tuntuu että kastike sakenee liikaa,voit lisätä joukkoon hieman vettä.



Jogurttikastike kebabille

Jogurttikastike:

  • 3 suurta valkosipulinkynttä ja ½ rkl merisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500g paksua turkkilaista jogurttia
  1. Mittaa huhmareen merisuola,oliiviöljy sekä kuoritut valkosipulinkynnet ja hiero aineksista tasainen tahna.
  2. Sekoita valkosipulitahna jogurtin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Kastikkeen maku vahvenee vielä hieman seistessään.





Ei kommentteja: