sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Banaani-pähkinäkakku.

 Banaani-pähkinäkakku joka on niin herkullinen että kannattaa tehdä kerralla kaksi.
Kakku on herkullinen syötäväksi heti paistamisen jälkeen mutta seuraavana päivänä se on vielä parempaa,,(jos sitä on enää jäljellä)
Kakku on hyvin mehevä ja kostea,eli ei ihan tyypillinen kahvikakku.
Tästä reseptistä saadaan kaksi isoa kakkua.
Alla olen tehnyt kaksi erilaista versiota.Toisen kakun tein levyksi ja rakensin sille kermasta ja vaniljarahkasta hunnun.


Banaani-pähkinäkakku

Resepti 2:lle kakulle:

  • 300 g voita
  • 7.5 dl sokeria
  • 6 keltuaista
  • 6 banaania  soseutettuna
  • 4.5 dl pistaasia,hasselpähkinää tai manteleita rouhittuna
  • 6 rkl kermaa,kermaviiliä tai smetanaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl soodaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria tai uutetta
  • 7.5 dl vehnäjauhoja
  • 6 munanvalkuaista vaahdotettuna ja ripaus suolaa
-Uuninlämpö 175-astetta ja paistoaika noin tunti.


  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää keltuaiset yksitellen kokoajan vatkaten.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon soseutetut banaanit ja kerma.
  4. Yhdistä kuivat-aineet keskenään ja lisää kakkumassaan.
  5. Vaahdota valkuaiset suolan kanssa  vaahdoksi.
  6. Yhdistä vaahdot,aloita sekoittamalla valkuaisvaahtoa pienimäärä kerrallaan kakkumassaan kunnes kaikki taikina on lisätty.
  7. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin ja paista kakut uunin alaosassa noin tunti.Tai kokeile kypsyys tikulla,pistä tikku kakun keskelle ja jos taikinaa ei tartu enää tikkuun,on kakku valmis.


Banaani-pähkinäkakku

Opin ensimmäisen kakun leipomisen jälkeen että kakkuja tosiaan kannattaa tehdä samalla vaivalla kaksi.Ensimmäinen menee suupalaksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.