perjantai 20. helmikuuta 2015

Tuli räiskyy takassa ja savu hiljaa leijailee... Ja loimulohi tuoksuu kodissa.

Okei,okei.ei juurikaan rimmannut runosuoni.
Mielen piristykseksi ja vatsan täytteeksi yhdistimme huvin ja hyödyn.
Ulkona on surkean kostea keli ja takkaa lämmitellessä otimme illasta kaiken ilon irti.
Loimulohta,takkatulta ja hyvää seuraa.Se on luksusta.


Loimulohta takassa.

Hyvin loimutus onnistuu sisälläkin.Lohi kypsyi suhteellisen tasaisesti ja lovitus kalanfileessä auttoi suolauksen pääsyyn myös kalan paksumpaan kohtaan.



Lohen suolausta loimutukseen.

Meillä oli lohta noin kilon verran.
Teimme fileeseen viiltoja melkein nahkaan asti parin sentin välein.
Suolaa levitimme kalan pintaan noin 2 rkl ja annoimme kalan suolaantua 1½ tuntia nahkapuoli alaspäin.
Poistimme kalan pinnalta ylimääräiset suolat pois ja siirsimme kalan halsteriin.




Halsteri asetettiin liekistä noin 15-20 senttiä liekistä.
Loimuttelimme kalaa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta oli tasaisesti värittynyt.



Valmis takkalohi.


Aika tasainen väritys saatiin aikaan.Ja ei kun syömään.
Takassa loimutus oli mukava,pieni ensiapu kesää ja nuotiota odotellessa.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.