keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Sisäfilettä,hunaja-tinjamikastiketta,paahdettuja juureksia ja kermaan muhennettua porkkanaa.

Tein kunnon pihvin ihan vain erilaisilla kasviksilla ja porkkanamuhennoksella.Joten oli helppo jättää pois perunalisäkkeet,meillä kun hieman edelleen karppaillaan.Mutta ei ihan tiukalla linjalla.

Sisäfilettä,porkkanamuhennosta ja paahdettuja juureksia.
Paistoin pihvit öljy-voiseoksessa mediumiksi kohtalaisella lämmöllä ja maustoin vasta lopussa suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.
Mediumin saat kun paistat pihviä niin pitkään että lihasnestettä alkaa tihkua lihan keskelle,silloin on aika kääntää pihvi.Ja paistat taas kunnes punaista lihasnestettä muodostuu pintaan.Silloin liha on kypsyydeltään medium.Mausta suolalla ja pippurilla.
Jos haluat kypsän pihvin,odota kunnes lihasneste on lähes kirkasta eikä punertavaa lihasnestettä muodostu pinnalle.
Itse annoin lihan lämmetä pöydällä hetken ennen paistoa.Mutta nythän on taas tehty jokin tutkimus jossa hehkutetaan että liha pitäisi laittaa pannulle suoraan jääkaapista.Tuohon en ota kantaa,itse kyllä annan lihan lämmitä.


Hunaja-tinjamikastike:

  • 2 prk  demi glacea  (hk:lla on ihan hyvä)
  • 3-4 dl punaviiniä
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-2 tl tinjamia
  • 1 tl maizenaa tai ohrakasta ja 1 rkl nestettä suurustukseen
  • nokare voita
1.  Mittaa demi glace ja punaviini kattilaan ja keittele hiljalleen kastiketta kokoon,noin puoleen        alkuperäisestä määrästään.
2.  Sekoita joukkoon hunaja ja tinjami.
3.  Suurusta.Sekoita maizena pieneen nestemäärään ja sekoita kastikkeen joukkoon.
4.  Tarkista maku.Lisää suolaa tarvittaessa.
5.  Lopuksi kiillota kastike sekoittamalla nokare voita kastikkeeseen ihan viimeiseksi.                Kastikkeesta tulee sileää ja kiiltävää ja tietenkin makua.

Kermaan muhennettua porkkanaa:
  • 3-4 porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 50 g purjoa tai sipulia kuutioina
  • 20 g voita
  • n.1 tl suolaa 
  • jauhettua mustapippuria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl rakuunaa
1.  Kuori ja kuutioi porkkanat ja sipulit.
2.  Kuullota kasvikset voissa pienessä kattilassa ja mausta suolalla ja pippurilla.
3.  Lisää joukkoon kerma ja hauduta muhennos kypsäksi miedolla lämmöllä.
4.  Mausta lopuksi rakuunalla ja tarkista maku.



Paahdetut juurekset:

  • pieni lanttu
  • 2 punajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • n.20 g voita
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • tinjamia
  • halutessasi hunajaa
1.  Kuori ja lohko juurekset.
2.  Voitele uunivuoka öljyllä tai voilla.Siirrä juurekset vuokaan.
3.  Sirottele mausteet ja oliiviöljy juureksien pintaan ja sekoita hyvin.
4.  Paahda uunissa 200-asteessa noin 30-40 minuuttia sekoittaen välillä.
5.  Kun juurekset ovat saaneet kauniin värin,peitä pinta foliolla ja paahda kypsäksi.







Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.