lauantai 28. helmikuuta 2015

Suklaatorttua ja marjoja.

Ihanan suklainen torttu jossa mukavaa raikkautta antaa tuoreet vadelmat ja mansikat.
Tein tämän tortun leipävuokaan mutta senhän voisi tehdä suoraan torttuvuokaan.
Sekä pohja että kiisseli on nopea valmistaa eivätkä ole "yltiömakeita".Suklaakiisselinkin voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä.


Suklainen marjatorttu

 Torttupohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 25 g sokeria
  • 90 g voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta

  1. Yhdistä vehnäjauhot,leivinjauhe,kaakao ja suola.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita hellästi kuivat-aineet voivaahtoon ja painele taikina voideltuun torttuvuokaan mahdollisimman ohueksi levyksi,tehden vuokaan myös pienet reunat.
  4. Itse laitoin vuokaan herneitä painoksi ettei taikina leviä ja kohoile epätasaisesti.
  5. Paista 170-asteessa noin 15-20 minuuttia.
  6. Jäähdytä pohja ja valmista suklaakiisseli.


Suklaakiisseli:
  • 2 keltuaista
  • 50 g sokeria
  • 20 g vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • 70 g tummaa suklaata
  • 1 rkl huoneenlämpöistä voita viimeiseksi

  1. Kuumenna maito kiehuvaksi.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi,kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää vehnäjauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada kuuma maito vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.
  5. Siirrä kiisseli pieneen,paksupohjaiseen kattilaan ja kypsennä sakeaksi kiisseliksi miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen.
  6. Ota kattila liedeltä sivuun ja lisää suklaa joukkoon rouheena tai pieninä paloina.Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut.
  7. Viimeiseksi sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi.
  8. Saat kauniin kiillon kiisseliin.
  9. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

Pursotin jäähtyneelle torttupohjalle suklaakiisseliä.
Lohkoin pinnalle mansikoita ja lisäsin vadelmia.
Sulatin vesihauteessa myös hieman valkosuklaata jonka valuttelin marjojen päälle.Raastoin valkosuklaata pinnalle ja se oli siinä.



Suklaatorttu

Mansikat ja suklaa on mielettömän hyvä yhdistelmä.
Pohja on suklainen ja hieman pehmeä.

Suklaan ja kiisselin yhdistäminen.

Kypsensin ensin kiisselin ja lisäsin sen sitten suklaan joukkoon.




Suklaa sulaa hyvin kuumaan kiisseliin mutta sekoittaa täytyy kokoajan.


Suklaakiisseli

Valmiiseen kiisseliin lisätään lopuksi huoneenlämpöinen voi.
Antaa hyvää makua ja kaunista kiiltoa.



Valmis suklaakiisseli on hyvin sakeaa ja sileää ja helppo pursottaa.Sulatin koristeluun myös hieman valkosuklaata vesihauteessa.



Torttupohjan paistoin pitkässä leipävuoassa.
Laitoin pohjalle leivinpaperin jonka leikkasin niin että ylimääräistä reunaa jäi sen verran, että valmis pohja oli helpompi nostaa pois vuoasta. 



Laitoin taikinan pinnalle painoksi herneitä.
Paistoin 170-asteessa noin 20 minuuttia.Ja poistin herneet tortun pinnalta.Jäähdytin ja eikun täyttöön...

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.