maanantai 2. helmikuuta 2015

Kirsikka-suklaakeksit

Syntymäpäiville tehtiin kirsikka-suklaakeksejä,nopeita valmistaa taikinasta lopputulokseen.
Tästä reseptistä tulee koosta riippuen 20 kpl.

Kirsikka-suklaakeksi

Tarvitset:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 50 g ruokokidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 75 g punaisia kirsikoita (coctail)  pilkottuina paloiksi
  • 60 g tummaa suklaata rouhittuna
  1. Yhdistä jauhot,leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita.
  4. Kääntele joukkoon kirsikat,mantelirouhe ja suklaarouhe.
  5. Tee taikinasta tanko ja leikkaa siitä 20 palaa.
  6. Pyörittele palloiksi ja siirrä leivinpaperille uunipellille.
  7. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin 15-minuuttia.
  8. Jäähdytä ja koristele sulatetulla suklaalla.


Koristeluun:

Sulatettua valkoista suklaata tai tummaa suklaata
Suklaata rouhittuna   -tummaa tai valkoista
Kirsikkaa tai pakaste kuivattuja mansikoita pienennettynä

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.