sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Appelsiini-lakritsakakku

 Hullaannuin lakritsajauheeseen ja juureen,joten kokeilin mihin kaikkeen se taipuu.
Sopii hyvin maultaan sitruunan ja appelsiinin kanssa.
Täytteessä on appelsiinikuorrutetta,appelsiinimarmeladia ja lakritsavoikuorrutetta.
Tästä reseptistä tulee yksi kakku.


Kakkupohja:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl kuumaa vettä

- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

- Lisää kuivat-aineet munavaahtoon.

- Sekoita viimeiseksi joukkoon kuuma vesi.

- Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa.

- Jäähdytä ritilällä ja irroita vuoasta.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan.



Täytteeseen:
  • 1 appelsiinimarmelaadi rasia
  • 1-2 appelsiininmehu kostutukseen.


Appelsiinikuorrute:
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 4 keltuaista
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 1 rkl sitruslikööriä
  • 100 g voita pieninä kuutioina

-Sekoita sokeri,keltuaiset,appelsiininkuori ja appelsiininmehu pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja kypsennä seos paksun siirapin kaltaiseksi seokseksi. (lämpötilä noin 80-astetta)

- Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

-Mausta sitrusliköörillä jäähtynyt seos.

-Vatkaa appelsiiniseokseen huoneenlämpöinen voi pala kerrallaan kunnes kuorrute on täysin sekoittunut.



Lakritsakuorrute:
  • 2 keltuaista
  • 1½ dl tomusokeria
  • 180 g voita
  • 3 tl lakritsajauhetta

-Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
-Mausta lakritsajauheella.
-Vatkaa vaahtoa kokoajan ja sekoita huoneenlämpöinen,kuutioiksi paloiteltu voi joukkoon kuutio kerrallaan kunnes kaikki palat ovat seoksessa ja kuorrute on tasaista.
- Jäähdytä seosta sen verran että se on sopivan jämäkkää pursotettavaksi tai levitettäväksi.

Tein kakkupohjasta kolme kerroksisen.
Kostutin pohjan appelsiinimehulla.Levitin ensin appelsiinimarmeladia ja ohuen kerroksen appelsiinikuorrutetta.
Toinen kakkupohja päälle,kostutus ja ohut kerros lakritsakuorrutetta päälle.
Viimeinen kakkulevy päälle.Kostutus , appelsiinimarmeladia ja appelsiinikuorrutetta ohut kerros.
Kuorruta pinta joko täyte-aineksilla tai sitten jos haluat kevyemmän version,käytä toisena kuorrutteena kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.