maanantai 16. helmikuuta 2015

Paahtopaistia,uunijuureksia ja paholaisenkastiketta

 Paljon kasviksia,lisäkkeenä ja kastikkeessa.Olemme vielä vältelleet riisin.perunan ja pastan ylenmääräistä syömistä, joten proteiinia ja kasviksia.Meillä ei ole ollut tarkoituksenmukaista olla tiukkana kaikkien hiilihydraattien kanssa,mutta pitkällä tähtäimellä  omiin tavoitteisiin.Ja makuja pihtaamatta.
Paahtopaistia ja paholaisenkastiketta

Paahtopaisti:

  • n. 1 -1½ kg paahto-tai sisäpaistia
  • maustamiseen suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • pinnan ruskistamiseen ripaus öljyä ja voita

  1. Eli ruskistin lihan pinnan ensin paistinpannulla öljyssä ja voissa. (liha pysyy mehevänä eikä kuivu)
  2. Maustoin pinnan rouhitulla mustapippurilla, jota laitoin ihan reilusti ja pari teelusikallista suolaa.
  3. Paistoin 120-asteessa paistomittarilla foliolla peitettynä kunnes sisälämpötilaksi tuli 58-astetta,jolloin sisus jää roseeksi.Jos haluat hieman punaisemman,jätä liha 56-asteiseksi.




Ruskistin paahtopaistin ensin pannulla jotta lihan pinnat saatiin kauttaaltaan kiinni.
Lihasta tulee mehevä eikä se päästä lihasnesteitä valumaan pois ja kuivumaan.Sitten vasta mausteet pintaan ja uuniin paistopussiin tai folion kätköön.Paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paisti uunin alaosaan.Monesti laitan samaan pussiin myös liemijuureksia jotta voin käyttää kastikkeeseen hyvän liemen.


Kastike on gluteeniton ja laktoositon.



Paholaisenkastike:

  • n.20 g voita tai margariinia
  • 140 g tomaattipyrettä
  • 1-2 sipulia koosta riippuen
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • chiliä makusi mukaan
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 dl kanalienta tai kasvislientä
  • ripaus suolaa

  1. Sulata pienessä kattilassa voi.
  2. Sekoita voin joukkoon sipulit,paprika,valkosipuli ja chili.Hauduta hetki ja hämmennä välillä.
  3. Lisää tomaattipyre ja sekoita hyvin joukkoon.
  4. Lisää joukkoon kasvis-tai kanaliemi.
  5. Anna kasvisten hautua kypsiksi ja soseuta kastike ihan hienoksi.
  6. Mausta kastike.


Uunijuurekset.

Uunijuurekset:


  • 1-2 rkl ruokaöljyä
  • muutama pieni punajuuri
  • 2 sipulia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl tinjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli, jättäen isohkoiksi lohkoiksi tai viipaleiksi.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä.
  3. Siirrä juurekset vuokaan,mausta ja sekoita hyvin.
  4. Peitä vuoka foliolla ja hauduta uunissa kypsäksi paahtopaistin kanssa.Kypsyy suurinpiirtein saman ajan kuin paisti.













Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.