sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Haudutettuja porsaanpihvejä kasvis-tomaattikastikkeessa

Tein taginepataan possunfileestä ja kasviksista padan jonka haudutin uunissa mureaksi.Ja ilman jauhoja.Kasviksia siksi todella paljon, että pystyimme jättämään perunat ja pastat pois ja korvaamaan ne täyttävällä salaatilla.





Ruskistin ensin lihat ja maustoin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.Siirsin uunivuokaan odottamaan ja tein kastikkeen.



Valmistin jauhottoman ja hyvin kasvispitoisen kastikkeen.Ja lisäsin sen ruskistettujen lihojen pinnalle.
Lopuksi kypsensin pataa vajaan tunnin 150-asteessa uunissa.

Kastikkeessa käytin:

  • öljyä ja voita kasvisten kuullotukseen
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • kourallisen sokeriherneitä
  • kourallisen vihreitä papuja
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • n.1 tl suolaa
  • 80 g tomaattipyrettä
  • 2 tetraa demi glacea tai vahvaa lihalientä
  • 2-3 dl vettä



  1. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi.(kestää kypsyä pisimpään)
  2. Viipaloi sipulit ja paprika isommiksi suikaleksi.
  3. Kuumenna pannulla voi ja öljy.
  4. Kuullota kasviksia hetki ja mausta suolalla,valkosipulilla ja mustapippurilla.
  5. Lisää joukkoon tomaattipyre ja kuullota vielä hetki.
  6. Sekoita joukkoon lihaliemi tai demi glace ja vesi.
  7. Lisää hunaja halutessasi.Antaa mukavan pienen makuvivahteen joukkoon.
  8. Viimeiseksi lisäsin pavut ja sokeriherneet.
  9. Kiehauta kastike ja tarkista maku.
  10. Kaada lihojen pinnalle ja siirrä hautumaan uuniin.
  11. 150-astetta ja hieman vajaa tunti.






Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.