Tein taginepataan possunfileestä ja kasviksista padan jonka haudutin uunissa mureaksi.Ja ilman jauhoja.Kasviksia siksi todella paljon, että pystyimme jättämään perunat ja pastat pois ja korvaamaan ne täyttävällä salaatilla.
![]() |
Ruskistin ensin lihat ja maustoin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.Siirsin uunivuokaan odottamaan ja tein kastikkeen. |
Valmistin jauhottoman ja hyvin kasvispitoisen kastikkeen.Ja lisäsin sen ruskistettujen lihojen pinnalle.
Lopuksi kypsensin pataa vajaan tunnin 150-asteessa uunissa.
Kastikkeessa käytin:
- öljyä ja voita kasvisten kuullotukseen
- 1 porkkana
- 2 sipulia
- 1 punainen paprika
- kourallisen sokeriherneitä
- kourallisen vihreitä papuja
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 1 tl hunajaa
- n.1 tl suolaa
- 80 g tomaattipyrettä
- 2 tetraa demi glacea tai vahvaa lihalientä
- 2-3 dl vettä
- Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi.(kestää kypsyä pisimpään)
- Viipaloi sipulit ja paprika isommiksi suikaleksi.
- Kuumenna pannulla voi ja öljy.
- Kuullota kasviksia hetki ja mausta suolalla,valkosipulilla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon tomaattipyre ja kuullota vielä hetki.
- Sekoita joukkoon lihaliemi tai demi glace ja vesi.
- Lisää hunaja halutessasi.Antaa mukavan pienen makuvivahteen joukkoon.
- Viimeiseksi lisäsin pavut ja sokeriherneet.
- Kiehauta kastike ja tarkista maku.
- Kaada lihojen pinnalle ja siirrä hautumaan uuniin.
- 150-astetta ja hieman vajaa tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti