sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sunnuntaipäivän iltapäivä kahville nopea makea kahvin kanssa.

 Lehtitaikinaa,suklaatäytettä ja mansikoita.Nämä leivokset eivät ole ylimakeita.Täytteessä on mukavan vahva suklaanmaku ja lehtitaikina on kaulittu seesaminsiemenien ja sokerin päällä ohuemmaksi.Koristeeksi rouhittua suklaata ja sirotettua pölysokeria.
Tästä ohjeesta saa 10 leivosta.
Mansikka-suklaaleivoa

Tarvitset:

5 kpl lehtitaikinalevyjä
2-3 rkl seesaminsiemeniä
2-3 rkl hienoa sokeria
1 kananmuna voiteluun

-Levitä leivinpaperin päälle sokeri ja seesaminsiemenet ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi.
-Aseta lehtitaikinalevyt sokerin ja siementen päälle ja kauli hieman ohuemmiksi levyiksi.
-Leikkaa sopivankokoisia ympyröitä taikinasta ja siirrä ne joko pieniin piirasmuotteihin tai kuten alhaalla olevassa kuvassa,uuninkestävään pyöreäpohjaisen kupin päälle.
-Voitele kananmunalla ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
-Irroita muotista ja jäähdytä.

Suklaatäyte:

  • 1 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 100 g tummaa suklaata
-Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
-Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauhot.
-Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita vaahdonjoukkoon,
-Kypsennä seos sitten kuumassa vesihauteessa sakeaksi kiisseliksi.
-Siirrä valmis kiisseli sivuun ja sekoita joukkoon suklaa rouhittuna pienemmäksi.
Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut joukkoon ja lisää sitten voi ja sekoita tasaiseksi.
-Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

Kokosin leivokseni niin että pursotin suklaatäytettä lehtitaikinakuppiin noin ruokalusikallisen.
Viipaloin mansikoita pinnalle,lisäsin rouhitun suklaan ja sirotin tomusokerin päälle.


Koristeluun:
  • 1 rasia mansikoita eli noin 20 mansikkaa
  • rouhittua suklaata,valkoista tai tummaa
  • tomusokeria


Lehtitaikinasta pohja leivokselle.
Käytin tälläisiä metallisia ja pyöreäpohjaisia kuppeja apuna kun paistoin pohjia.Pohja irtosi muotista lämpöisenä ihan hienosti ja jäähdytin sitten vain ritilällä viileäksi.

Ei kommentteja: