Tästä ohjeesta saa 10 leivosta.
Tarvitset:
5 kpl lehtitaikinalevyjä
2-3 rkl seesaminsiemeniä
2-3 rkl hienoa sokeria
1 kananmuna voiteluun
-Levitä leivinpaperin päälle sokeri ja seesaminsiemenet ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi.
-Aseta lehtitaikinalevyt sokerin ja siementen päälle ja kauli hieman ohuemmiksi levyiksi.
-Leikkaa sopivankokoisia ympyröitä taikinasta ja siirrä ne joko pieniin piirasmuotteihin tai kuten alhaalla olevassa kuvassa,uuninkestävään pyöreäpohjaisen kupin päälle.
-Voitele kananmunalla ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
-Irroita muotista ja jäähdytä.
Suklaatäyte:
- 1 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 2½ dl maitoa
- 1 rkl voita
- 100 g tummaa suklaata
-Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
-Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauhot.
-Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita vaahdonjoukkoon,
-Kypsennä seos sitten kuumassa vesihauteessa sakeaksi kiisseliksi.
-Siirrä valmis kiisseli sivuun ja sekoita joukkoon suklaa rouhittuna pienemmäksi.
Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut joukkoon ja lisää sitten voi ja sekoita tasaiseksi.
-Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Kokosin leivokseni niin että pursotin suklaatäytettä lehtitaikinakuppiin noin ruokalusikallisen.
Viipaloin mansikoita pinnalle,lisäsin rouhitun suklaan ja sirotin tomusokerin päälle.
Koristeluun:
- 1 rasia mansikoita eli noin 20 mansikkaa
- rouhittua suklaata,valkoista tai tummaa
- tomusokeria
Käytin tälläisiä metallisia ja pyöreäpohjaisia kuppeja apuna kun paistoin pohjia.Pohja irtosi muotista lämpöisenä ihan hienosti ja jäähdytin sitten vain ritilällä viileäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti