perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mustikka-mascarpone kerrosherkku

Tässä jälkkärissä on kerroksittain vaniljavanukasta,mustikkakastiketta,keksejä ja mascarpone-mustikkamoussea.Ihania isoja  ja makeita pensasmustikoita.Tästä ohjeesta tulee noin 4-5 herkuttelijalle.
Ja tämä jälkkäri on koottu yhteen suureen annosmaljaan.

Mustikka-mascarpone kerrosherkku

Vaniljavanukas:

2dl sokeria
3 keltuaista
3/4 dl vehnäjauhoja
2 dl kuumaa maitoa
n.20g pehmeää voita
n.1 rkl vaniljasokeria
1 dl vatkattua kermaa

-Sokeri ja keltuaiset vatkataan vaahdoksi.
-Joukkoon lisätään vehnäjauhot ja kuuma maito.Sekoitetaan hyvin.
-Vanukas kypsennetään vesihauteessa sakeaksi,tasaiseksi kiisseliksi.Siirretään jäähtymään kulmään vesihauteeseen.
-Vatkataan joukkoon pehmeä voi ja vaniljasokeri.
-Kun kiisseli on jäähtynyt, sekoitetaan joukkoon kermavaahto kermavaahto.

Mustikka-mascarponekerros:

1 prk mascarponea
2 dl kuohkeaksi vatkattua kermaa
n.1½ dl mustikkaa paseerattuna ja makeutettuna sokerilla maun mukaan.

"Kissankieliä" ja pensasmustikoita oman maun mukaan pinnalle ja kerrosten väliin.Mitä enemmän mustikoita,sen mukavampi maku yhdistelmä.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.