lauantai 12. heinäkuuta 2014

Täytettyjä punakampelarullia ja katkarapukastiketta

 Nykyään tuntuu että kampelafileitä on enää harvemmin kaupan kalatiskillä myynnissä,joten nyt niitä oli ja oli tartuttava syöttiin välittömästi.Kampelassa on vielä ne hyvät puolet että se on täysin ruodoton ja kypsyy todella nopeasti.Hyvin lapsi ystävällinen ruoka.

Täytettyjä punakampelafileitä.
 Punakampela tehtiin hyvin yksinkertaisesti.Fileet levitettiin työlaudalle,maustettiin pinta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.Kuullotettiin voissa ohuita purjosuikaleita ja maustettiin suolalla ja pippurilla ja lisättiin lopuksi tuoretta tilliä.Laitettiin purjosilppua noin ruokalusikallinen kalan leveimpään kohtaan,pyöritettiin rullalle ja hammastikulla kiinni.Pyöritettiin rullat vielä vehnäjauhoissa ja kypsennettiin paistinpannulla voi-öljyseoksessa.

Katkarapukastikkeessa käytettiin:

n.20g voita
1 prk tomaattipyrettä
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl kalalientä
suolaa ja jauhettua valkopippuria
1 dl kuohukermaa
1-2 dl katkarapuja (mitä isompia,sen parempia)

-Sulatettiin voi paksupohjaisessa kattilassa,lisätään tomaattipyre ja sekoitetaan hyvin.
-Lisätään vehnäjauhot ja kypsytetään hetki.Kaadetaan kalaliemi joukkoon ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
-Kastiketta keitetään hetki kokoon ja lisätään kerma.Tarkista maku ja lisää ihan viimeiseksi katkaravut koska niitä ei saa sitten enää keittää jotta eivät mene sitkeäksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.