perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kanttarellitäytteisiä ravioleja

 Ja sieni kausi alkoi meillä sitten mukavasti.Löytyi kanttarelleja ja sehän sopii sieniä rakastavalle meikäläisellekin oikein hyvin.
Kanttarelli ravioleja.

 Pastataikinaan:

300g tai 4½ dl durum vehnäjauhoja
3-4 kananmunaa tai 1½ dl vettä
suolan voi jättää tässä kohtaa vielä pois.Itse laitan sen aina keitinveteen suoraan

-Laita vehnäjauhot joko pöydälle keoksi tai kulhoon.
Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada kananmunat tai vesi siihen ja aloita sekoittaminen keskeltä reunoille päin ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Peitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin lepäämään ainakin pariksi tunniksi.
Taikina säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän.

Täyte:

½ litraa kanttarelleja pieninä kuutioina
pala purjoa kuutioituna
1 punasipuli kuutioina
suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ tl tinjamia
voita kuullotukseen

-Sulata voi kasarissa ja lisää sipuli ja kanttarellikuutiot ja kuullota hetki.Mausta ja jäähdytä.

-Kauli taikina hyvin ohueksi jauhotetulla pöydällä.Nämä raviolit tein pyöreällä muotilla mutta neliö on kaiketi se klassisin malli.Kostutin raviolin reunoja hieman ja kun täyte oli laitettu keskelle,reunat pysyivät kunnolla kiinni.
-Ravioleja keitettiin noin 3minuuttia ja tarjottiin kermaisessa kastikkeessa jossa oli muutama viipale cheddarjuustoa.Ja päälle tietty vielä hieman kanttarelleja.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.