n. 1l mansikoita
muutama pensasmustikka väripilkuksi
-jos mansikat ovat isoja,ne kannattaa puolittaa.Marjat laitetaan annosmaljaan tai muotteihin.
Hyytelöön:
1 dl hienoa sokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 dl valkoviiniä
1 tl cointreauta tai tpiple sec tai hieman sitruunamehua
4-5 liivatelehteä
-Sokeria,vettä ja kanelitankoa keitetään miedolla lämmöllä hetki että sokeriliemi vähän tiivistyy ja kaneli kerkeää luovuttamaan hieman makuaan.
-Lisätään sitruslikööri ja valkoviini ja kiehautetaan alkoholi pois.
-Lopuksi poistetaan kanelitanko liemestä ja jäähdytetään.
-Kun liemi on jäähtynyt,laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi (noin 5 minuuttia).Puristellaan ylimääräinen vesi pois liivakoista ja sulatetaan pieneen tilkkaan kuumaa nestettä (hyytelöliemi sopii hyvin tarkoitukseen)
-Jäähtynyt liemi kaadetaan marjojen päälle ja siirretään kylmään.Jos näyttää siltä että marjat nousevat liikaa pintaan viinihyytelön lisäyksen jälkeen,pinnalle voi laittaa kelmun ja ja kevyen painon joka leviää tasaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti