keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Mansikkaviinihyytelö

 Tästä reseptistä saadaan 4-6 ruokailijalle jälkiruoka.Ja jos liivakoiden määrää vähentää,sitten viinihyytelön voi huoletta laittaa vaikka lasiin.Raikas ja kiva jälkkäri kesäksi.

Mansikkaviinihyytelö.
Tarvittiin:

n. 1l mansikoita
muutama pensasmustikka väripilkuksi

-jos mansikat ovat isoja,ne kannattaa puolittaa.Marjat laitetaan annosmaljaan tai muotteihin.

Hyytelöön:

1 dl hienoa sokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 dl valkoviiniä
1 tl cointreauta tai tpiple sec tai hieman sitruunamehua
4-5 liivatelehteä

-Sokeria,vettä ja kanelitankoa keitetään miedolla lämmöllä hetki että sokeriliemi vähän tiivistyy ja kaneli kerkeää luovuttamaan hieman makuaan.
-Lisätään sitruslikööri ja valkoviini ja kiehautetaan alkoholi pois.
-Lopuksi poistetaan kanelitanko liemestä ja jäähdytetään.
-Kun liemi on jäähtynyt,laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi (noin 5 minuuttia).Puristellaan ylimääräinen vesi pois liivakoista ja sulatetaan pieneen tilkkaan kuumaa nestettä (hyytelöliemi sopii hyvin tarkoitukseen)
-Jäähtynyt liemi kaadetaan marjojen päälle ja siirretään kylmään.Jos näyttää siltä että marjat nousevat liikaa pintaan viinihyytelön lisäyksen jälkeen,pinnalle voi laittaa kelmun ja ja kevyen painon joka leviää tasaisesti.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.