Pohja:
½ pkt yrteillä maustettuja tuc-keksejä
n.30 g sulatettua voita
-Keksit murenneteen ihan hienoksi ja joukkoon sekoitetaan sulatettu voi.
-Painellaan keksimassa irtopohjaiseen kakkumuottiin ja siirretään kylmään jähmettymään.
Täyte:
2 dl kermaa
3 dl turkkilaista jogurttia
1 dl tomaattiketsuppia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
1 rkl silputtua persiljaa
10 kpl liivatelehtiä
-Vatkaa kerma vaahdoksi.Lisää joukkoon jogurtti ja mausteet.
-Jätä liivakoiden lisäys ihan loppuun.
Täytteeseen sekoitetaan lisäksi:
1 tuorekurkku suikaleina
1 punainen paprika ohuina suikaleina
n.5cm pala purjoa ohuina suikaleina
1 herkkukurkku suikaleina
100g palvikinkku suikaleita
-Suikaloi kaikki kasvikset ja kinkku ihan ohuiksi suikaleiksi ja sekoita keskenään.
-Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
-Yhdistä kasvikset ja jogurttiseos ja tarkista maku.Erilaisilla yrteilläkin saa mukavaa lisämakua täytteeseen varsinkin kun niitä on juuri nyt saatavilla paljon.
-Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa kermaa ja sekoita täytemassan joukkoon pikku hiljaa kaataen ja sekoittaen samalla.
-Kaada täyte suolakeksimassan päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Kakku on syönti kunnossa noin 3 tunnissa eli pysyy koossa hyvin.
Koristelin tämän kakun melonipalloilla,kinkulla ja yrteillä,hyvin yksinkertaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti