keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kinkkuhyytelö

 Tämä kinkkuhyytelökakku on tehty noin 10:lle hengelle.Pohja on tehty tuc kekseistä ja voista eli hieman erilainen kinkkukakku johon ei tarvitse alkaa leipoa tai etsimään sopivaa leipää.Täytteessä on erilaisia kasviksia ja täyte-aineena on turkkilainen jogurtti ja kerma.

Kinkkuhyytelö.

Pohja:

½ pkt yrteillä maustettuja tuc-keksejä
n.30 g sulatettua voita

-Keksit murenneteen ihan hienoksi ja joukkoon sekoitetaan sulatettu voi.
-Painellaan keksimassa irtopohjaiseen kakkumuottiin ja siirretään kylmään jähmettymään.

Täyte:

2 dl kermaa
3 dl turkkilaista jogurttia
1 dl tomaattiketsuppia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
1 rkl silputtua persiljaa
10 kpl liivatelehtiä

-Vatkaa kerma vaahdoksi.Lisää joukkoon jogurtti ja mausteet.
-Jätä liivakoiden lisäys ihan loppuun.

Täytteeseen sekoitetaan lisäksi:

1 tuorekurkku suikaleina
1 punainen paprika ohuina suikaleina
n.5cm pala purjoa ohuina suikaleina
1 herkkukurkku suikaleina
100g palvikinkku suikaleita

-Suikaloi kaikki kasvikset ja kinkku ihan ohuiksi suikaleiksi ja sekoita keskenään.
-Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
-Yhdistä kasvikset ja jogurttiseos ja tarkista maku.Erilaisilla yrteilläkin saa mukavaa lisämakua täytteeseen varsinkin kun niitä on juuri nyt saatavilla paljon.
-Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa kermaa ja sekoita täytemassan joukkoon pikku hiljaa kaataen ja sekoittaen samalla.
-Kaada täyte suolakeksimassan päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Kakku on syönti kunnossa noin 3 tunnissa eli pysyy koossa hyvin.

Koristelin tämän kakun melonipalloilla,kinkulla ja yrteillä,hyvin yksinkertaisesti.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.