perjantai 11. heinäkuuta 2014

Savulohta ja uppomunia

Nämä munat hyydytettiin ihan omissa muoteissaan,tähän tarkoitukseen tehdyissä muoteissaan. (tämäkin oli kokeiltava)
Oli kuitenkin näppärä tehdä eikä huvittanut kelmujen kanssa leikkiä.
Keltuainen pysyi hyvin keskellä ja keitto-ajaksi riitti hyvin 3-minuuttia,keltuainen jäi juoksevaksi ja siitä sai hyvän kastikkeen kalalle ja salaatille.

Savulohi ja uppomunia

Keittäminen:

  • 1 litra vettä
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1 dl väkiviinaetikkaa



  1. Mittaa kattilaan vesi,etikka ja suola.
  2. Kiehauta.
  3. Joskus olen rikkonut munat kelmuun ja pyörittänyt hellästi paketiksi,toisinaan valmistanut munat reikäkauhaa apuna käyttäen tai sitten vain tehnyt ilman apuvälineitä,tehden hieman kiehuvaan veteen kierteen ja rikkoen munat yksitellen veteen.Mutta nyt kokeilin uppomunille tarkoitettua omaa lävikköä.
  4. Eli laitoin läviköt veteen ja veden kiehuessa pikkuhiljaa,rikoin munan varovasti lävikköön rikkomatta keltuaista.
  5. Mittasin keittoajaksi tarkalleen 3 minuuttia.Valkuainen on hyytynyt ka keltuainen jää löysäksi.
  6. Nostin valmiit kananmunat keitinvedestä,valutin ja laitoin tarjolle salaatin ja savukalan kaveriksi.
Salaatiksi käytin purjoa,tomaattia,kaprista ja tuorekurkkua.
Maustoin salaatin vielä pestolla ja rouhitulla mustapippurilla.






Tässä nämä ihan uppomunien valmistukseen tarkoitetut pienet läviköt.
Valmistuksessa selviää kyllä ilmankin.
Reikäkauhaa apuna käyttäen,ilman muottia tehden veteen kierre ja lisäämällä munat yksitellen siihen.








Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.