torstai 3. heinäkuuta 2014

Kanttarelli-viherpippurisilakat

Meillä on selkeä kahtiajako muikun ja silakan syöjien kanssa.Me jotka ollaan asuttu aina lähempänä merta,on syöty silakkaa nuoruudesta lähtien useimmin, kun taas järvi-suomesta kotoisin oleville muikku on se luonnollisin ja maukkain kala näistä kahdesta vaihtoehdosta.Täytyy sanoa, että onhan se muikku omaa luokkaansa varsinkin jos se vielä on puruvedeltä, joka on hyvin kirkas ja puhdasvetinen järvi.
Mutta me taas täällä lähempänä merta, ollaan opittu tekemään ja jalostamaan silakkaa ihan joka muotoon.
Kanttarelleja ja silakoita.
 Tässä on simppeli versio kanttarelleista ja silakasta.Ja tuntui uppoavan myös muikkumiehen suuhun.
Tästä ohjeesta tulee noin 3-4:lle ruokailijalle.

600g kookkaita silakkafileitä
n.4dl kanttarelleja kuutioituna
1 iso sipuli
pieni pala purjoa
n.60g viherpippuri koskenlaskija sulatejuustoa
suolaa,rouhittua mustapippuria ja ripaus sokeria mausteeksi

-Paistettiin pannulla kevyesti kuutioidut sipulit,kanttarellit ja purjo.Maustettiin suolalla,mustapippurilla ja ripauksella sokeria.
-Levitettiin ohuelti silakkafileen päälle ja siihen viipale viherpippurijuustoa ja toinen silakkafile päälle.
-Paneroitiin silakkapihvi ensin vehnäjauhoissa kauttaaltaan,sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa tai grahamjauhoissa.
-Paistetaan öljy-voiseoksessa.

Leivitykseen:   1-2 kananmunaa
                         vehnäjauhoja
                         korppujauhoja tai grahamjauhoja


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.