Tämänkin herkun eri ainesosia voi valmistella ajoissa valmiiksi ennen tarjoilua ja koota vasta tarvittaessa esille,ilman että mikään osio kärsii.
Venäläiset suudelmat:
- 4 valkuaista
- 3 dl sokeria
- 125 g jauhettua saksanpähkinää tai mantelia
- Mittaa valkuaiset ja sokeri pieneen paksupohjaiseen kulhoon joka kestää kuuman vesihauteen.
- Kypsytä marenki vesihauteessa kokoajan vatkaten,kunnes seos muodostuu kuohkeaksi,kiiltäväksi ja ilmavaksi.Tämä vaihe kestää muutaman minuutin ja marengista tulee hyvin kuumaa,polttaa lähes sormia.
- Kun seos on valmis,ota se pois liedeltä ja vatkaa se täysin viileäksi.
- Lisää sitten joukkoon jauhettu manteli tai saksnpähkinäseos.Sekoita hyvin.
- Pursota pellille vannikkeita tai donitsin muotoisia renkaita ja kuivata uunissa keskitasolla 125-asteessa noin 30-40 minuuttia,kunnea marenki on kuiva,ilmava ja rapea.
Sitruskastike:
- 3 keltuaista
- 3/4 dl hienoa sokeria
- 2½ dl kuohukermaa
- veitsen kärjellinen muskottia jauhettuna
- 2 rkl sitruslikööriä (triple sec tai cointreau)
- Mittaa keltuaiset,sokeri ja kerma lämpöä kestävään pyöreä pohjaiseen kulhoon ja kypsennä kastike kuumassa vesihauteessa sakeaksi kastikkeeksi.
- Ota sitten kastike pois hellalta ja siirrä jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
- Mausta kastike sitrusliköörillä ja pienellä määrällä muskottia.
- Ole tarkkana muskotin kanssa,lisää ensin vähän ja lisää tarvittaessa lisää.Muskotti antaa todella hyvän maun mutta liikaa annosteltaessa karvaan maun.
Kokoa annos esiin.
Hyvä määrä vadelmia per annos on noin 1 dl ja tässä voidaan käyttää hyvin myös pakastevadelmia ellei tuoreita ole saatavilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti