sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kinkkukakku

Voileipäkakku

Äitienpäivää edeltävänä päivänä tuli tietenkin mieleen että olisi kiva kun olisi jotakin suolaista tarjottavaa omille höpönassuille.Ja suhteellisen halvaksi se sitten tulikin kun kaapista löytyi yllättävän kivasti tavaraa.Yleensä kaapissa kuitenkin on perustarvikkeissa suurin osa jo valmiina.Sovellettiin.Eikä lompakkokaan huutanut hoosiannaa.
 Tähän leivottiin itse pohja koska kaupasta ei nykyään enää saa juurikaan valmiita voileipäkakunpohjia.
Valmiit vuokaleivät on joskus hankalia käyttää kun se menee melkein palapelin tekemiseksi.Perusmassana jota käytettiin sekä täytteessä että kuorrutteessa oli majoneesi.
Käytettiin myös vain yhtä täytettä välissä.Kostuttaa täytyy kyllä paremmin ellei täytteeseen tule kosteampaa massaa kun itse tehty leipä on kuitenkin raskaampaa tekoa kuin kaupan leipä.
Kuorrutteessa oli  majoneesia ja lisäsin joukkoon hieman vatkattua kermaa ja 2 liivakkoa antamaan jämäkkyyttä massaan.

Leipään käytettiin : 2½ dl vettä
                                ½ tl sokeria
                                ½ tl suolaa
                                1 pss kuivahiivaa
                                n.2 -3 dl  hiivaleipäjauhoja

-Lisättiin kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola.Vaivattiin jauhot ja siihen sekoitettu hiiva joukkoon.
Kohotettiin ja vaivattiin uudelleen ja siirrettiin kohoamaan kakkupohjaan.Paistettiin 175-asteessa noin 25 minuuttia.

Majoneesiin:   2 keltuaista
                        5 dl ruokaöljyä
                        1 tl sinappia
                        2 rkl  punaviinietikkaa
                        suolaa ja valkopippuria

Monet tekevät majoneesin blenderissä mutta tämä vanhankansan kokki tekee sen vielä niin, että mittaa kulhoon keltuaiset ja sinapin ja lisää öljyn pikku hiljaa liruttaen joukkoon.Ja maustaa sen lopuksi punaviinietikalla ja suolalla ja valkopippurilla.Muistathan että jos majoneesin kanssa käy hassusti ja se leikkaa kesken kaiken,sitä ei kannata heittää pois ,vaan ota yksi keltuainen ja vatkaa erottunut massa uudelleen keltuaisen joukkoon hyvin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten.

Täytteeseen:  1 punasipuli
                      ½ suippopaprika
                      2 rkl kurkkusalaattia
                      150 g savukinkkua
                      1 rkl sinappia
                     1 rkl  kuivattua persiljaa
                      suolaa ja mustapippuria
                      ½ tehdystä majoneesista

Kuorrutus:   Loput tehdystä majoneesista
                    1 rkl sinappia
                    1 dl kuohukermaa
                    2 liivakkoa

Reunoille laitettiin juustoraastetta (emmentalia)

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.