keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Vanhasta,kouluaikaisesta keittokirjasta ranskalaista portviinikanaa.


Kanaa portviinissä

Mielettömän hyvä kanapata ja vieläpä helppo toteuttaa.Tämä reseptiikka on tehty 4:lle ruokailijalle.
Lisäkkeenä tarjottiin maustettua riisiä.

Tarvittiin:

4 kpl broilerin rintaleikettä
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
100 g herkkusieniä
2 dl tomaattisosetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl konjakkia (ei välttämätön)
1 dl portviiniä
4 dl kuohukermaa
kanaliemikuutio

-Leikkaa broilerinrinnat reiluiksi paloiksi vaikka 3:n osaan.
Ruskista broilerit ja pekonit.
Lisää joukkoon isohkot sipulilohkot,puolitetut herkkusienet ja tomaattisose.Kypsytä hetki.
Sekoita joukkoon konjakki ja portviini ja hauduta hetki.
Lisää kanaliemikuutio ja kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.