maanantai 5. toukokuuta 2014

Briossit

Ihanan mehevät ja sitruunaiset briossit.
Näitä on mukava leipoa vaikka sunnuntain aamiaiselle.

Briossit
Näitä tulee koosta riippuen 12-14 kpl ja briossien teko vaatii pitkää pinnaa ja aikaa.Mutta palkitsee kyllä tekijänsä.

Taikina:

1 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
8 dl hienoja vehnäjauhoja
2 munaa
250g pehmeää voita

1.Sekoita hiiva,sokeri ja suola hieman kättä lämpöiseen maitoon kun käytät kuivahiivaa.
Lisää jauhoista puolet ja alusta taikinaa voimakkaasti mielellään koneella koska taikina on käsin tehtynä hyvin työläs.Nämä tein ihan käsin ja tiesin tehneeni.
Lisää sitten munat,loput jauhoista ja pehmeä voi ja vaivaa jälleen taikinaa voimakkaasti saadaksesi aikaan hyvä sitko.

2.Kohota taikinaa tunti.Vaivaa se uudelleen ja anna kohota jälleen tunti.Tämä vaatii aikaa mutta siitä johtuen tuloskin on hyvä.

3.Kauli taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.Levitä sitruunatahna päälle ja sirottele korintit tai rusinat päälle ja kierrä rullaksi.Leikkaa annospaloiksi ja siirrä muotteihin.Anna kohota vielä puoli tuntia.
Voitele munalla ja paista 200-asteessa 20 minuuttia.
           
4.Jäähdytä ja koristele pinta tomusokerikuorrutteella kun briossit ovat hieman jäähtyneet.

Täytteeseen:

1½ dl korintteja tai rusinoita

Sitruunatahna eli lemon curd:

½ dl sitruunamehua
1 muna
½ dl sokeria
½ sitruunanmehu
25 g huoneenlämpöistä voita

1. Sitruunamehu,muna ja sokeri kypsennetään kiisselimäiseksi massaksi miedolla lämmöllä.Älä kiehuta.
Ota kattika sivuun ja sekoita joukkoon voi pieninä erinä ja lopuksi sitruunankuori.Jäähdytä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.