torstai 29. toukokuuta 2014

Täytettyjä ohukaisia ja appelsiinikastiketta

Täytettyjä ohukaisia,appelsiinikastikkeella.
Mieli teki lettuja ja vielä crepes susettes oli mielessä mutta sitten yhdisteltiin komponentteja ja saatiin aikaan hyvä yhdistelmä marjoja ja appelsiinia ja tulos oli perheen ruokakriitikoille mieleinen.Eikä reseptiä tarvinnut polttaa.Vaikka tähänkin reseptiin tuli erikseen täyte,kastike ja itse ohukainen,ei homma ollut silti hankalaa.Kastikkeen,ohukaistaikinan ja täytteen voi tehdä jo ajoissa valmiiksi ja paistaa vain letut  kun herkkuhetki on käsillä kuten vaikka juhannuksena.
Tästä reseptistä saa 4:lle ruokailijalle annoksen.


Appelsiinikastike

-2 dl sokeria
1 koko kananmuna
1 valkuainen
½ appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiinimehua
1 rkl cointreauta tai triple seciä
60g voita

-Kaikki ainekset paitsi voi mitataan  pyöreä pohjaiseen astiaan ja seos kypsennetään vesihauteessa.Kastike on valmista kun siitä on kaikki vaahto hävinnyt pinnalta.Ota kastike jäähtymään ja vatkaa sen joukkoon pehmeä voi nokareina.Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

Täyte

1 prk mascarponea
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
½ dl appelsiinikastiketta
n.100g pensasmustikoita
n.200g tuoreita mansikoita

-Vispataan kerma vaahdoksi ja sekoitetaan joukkoon mascarpone.
-Lisätään sokeri ja appelsiinikastike,pilkotut mansikat ja mustikat.

Ohukaistaikina

-2 kananmunaa
½ l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

-Kaikki ainekset sekoitetaan ja annetaan taikinan levätä mielellään tunti tai kaksi ennen käyttöä.
Paistetaan öljyn ja voin seoksessa.

Vinkki: Letut kannattaa täyttää vasta tarjoiluvaiheessa vaikka täyte pysyykin hyvin koossa juuston ansiosta.


                          Tässä on valmis appelsiinikastike.Se säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.