perjantai 2. toukokuuta 2014

Vadelmia ja cointreaukastiketta

Hyvänmakuinen jälkiruoka jossa maistuu raikas vadelma ja täyteläinen,sitruunakastike.
Kastikkeen voi tehdä jo ajoissa vaikka edellisenä päivänä odottamaan käyttöä.
Tästä ohjeesta saabaan 5-6 ruokailijalle riippuen annoskoosta.
Vadelmia kannattaa varata noi 1½ dl per ruokailija.

Vadelmia ja cointreaukastiketta


Kastikkeeseen käytettiin:

                                    3 munankeltuaista
                                    3/4 dl sokeria
                                    2 dl kuohukermaa
                                    ihan ripaus muskottia jauhettuna
                                    2 rkl cointreauta ja jos sitä ei ole,voidaan korvata triple secillä


-Kerma,keltuaiset ja sokeri mitataan astiaan jossa kastikkeen voi kypsentää vesihauteessa.
Sekoita kokoajan kohtalaisella lämmöllä kunnes kastike sakenee ja jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa.
-Mausta jäähdytetty kastike muskotilla ja liköörillä.Muskotti on tässä hyvä mauste ja antaa todella hienon maku vivahteen mutta sitä ei saa laittaa liikaa.Tähän määrään laitoin vain ihan kahvilusikan kärjellisen ja hyvä tuli.

Tämä oli hyvin suosittu jälkiruoka ainakin 80-luvulla kun työskentelin silloisessa Ravintola Mikadon Salongissa helsingissä.Tätä jälkiruokaa meni paljon ja syykin on selvä.Makuyhdistelmä on kiistaton.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.