Tarvittiin:
n.300-400g lämminsavulohta hienonnettuna
1 prk smetanaa kuohkeaksi vatkattuna
2.5 dl valmista majoneesia (ei kevyt majoneesia)
1 dl chilikastiketta (tai 1 dl ketsuppia ja ripaus cayannea)
ripaus suolaa ja valkopippuria
4 kpl liivakkoa ja maitoa noin pari ruokalusikallista liivakon sulatukseen.
Ota savulohesta ruodot pois.
Laita tehosekoittimeen majoneesi ja savulohi ja hienonna pieneksi.
Laita tässä kohtaa liivakot likoamaan kylmään veteen. ( noin 5-6 minuuttia)
Vatkaa smetana kuohkeaksi.Mausta se chilikastikkeella tai ketsupilla jossa on hieman cayannepippuria.
Yhdistä savukalamassa smetanavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Puristele liivakoista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne tilkkaan kuumaa maitoa ja sekoita ne hellästi savukalamassan joukkoon.
Tarkista maku ja savukalamassa on valmis muottiin.
Jos käytät isoja muotteja,kannattaa ne kelmuttaa hyvin jotta ne irtoavat helposti tarjolle laiton yhteydessä.Pienet taas on näppärät irrottaa muoteista ilman kelmuakin kun käyttää muotit nopeasti kuumassa vedessä ja kumoaa sitten nopeasti toisinpäin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti