sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mansikoita ja vaniljavanukasta (creme patisserie)

Vaniljavanukasta ja makeita mansikoita jälkkäriksi.
Vaniljavanukas on valmistettu ilman liivatteita ja se voidaan valmistaa jopa edellisenä päivänä ennen käyttöä.
Käytin tässä pakastemansikoita, joten sokeroituina niistä saatiin makoisa kastike vanukkaalle.

Vaniljavanukas

Vaniljavanukas:


  • 2 ½ dl sokeria
  • 5 keltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 ½ dl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 valkuaista vaahdotettuna 

  1. Vispaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
  2. Lisää sen jälkeen seulotut vehnäjauhot hellästi sekoittaen vaahdon joukkoon.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita se varovaisesti munavaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen.
  4. Kypsytä seos kuumassa vesihauteessa sakeaksi kiisseliksi ja jäähdytä välittömästi kylmässä vesihauteessa.
  5. Mausta vaniljasokerilla.
  6. Lopuksi jäähtyneeseen vanukasmassaan lisätään kuohkeaksi vispatut valkuaiset, myös hellästi sekoittaen.
  7. Vanukas on valmis käytettäväksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.