Vaniljavanukas on valmistettu ilman liivatteita ja se voidaan valmistaa jopa edellisenä päivänä ennen käyttöä.
Käytin tässä pakastemansikoita, joten sokeroituina niistä saatiin makoisa kastike vanukkaalle.
Vaniljavanukas:
- 2 ½ dl sokeria
- 5 keltuaista
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 ½ dl maitoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 valkuaista vaahdotettuna
- Vispaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
- Lisää sen jälkeen seulotut vehnäjauhot hellästi sekoittaen vaahdon joukkoon.
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita se varovaisesti munavaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen.
- Kypsytä seos kuumassa vesihauteessa sakeaksi kiisseliksi ja jäähdytä välittömästi kylmässä vesihauteessa.
- Mausta vaniljasokerilla.
- Lopuksi jäähtyneeseen vanukasmassaan lisätään kuohkeaksi vispatut valkuaiset, myös hellästi sekoittaen.
- Vanukas on valmis käytettäväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti