torstai 6. maaliskuuta 2014

Lohipiirakka (lohikulibiac) ihanaa sellaisenaan tai voisulan kanssa.


Herkullinen lohipiirakka juhlaan ja arkeen.
Ja mallia ja muotoakin  säätelee vain oma mielikuvitus.
Täytteessä kerroksittain laitettua lohta,riisiä,kananmunaa ja sipulia.




Lohipiirakka

Tarvitset:

  • 600 g voitaikinaa tai lehtitaikinaa
  • 400 g graavilohta
  • 2 sipulia kuutioituna ja kuullotettuna
  • 3 dl puuroriisiä keitettynä
  • 4 kananmunaa keitettynä ja hienonnettuna
  • nippu tuoretta tilliä hienonnettuna
  • kananmuna voiteluun



  1. Kauli taikina suorakaiten muotoon jauhotetun leivinpaperin päällä.
  2. Aloita täyttäminen riisillä, levitä riisi kerrokseksi pohjalle jättäen reunat vapaaksi täytteistä  (noin pari senttiä reunoilta vapaaksi )
  3.  Levitä riisin päälle tasaiseksi kerrokseksi kuullotettu sipuli ja puolet hienonnetusta tillistä.
  4. Laita seuraavaksi kerrokseksi hienonnettu kananmuna ja viimeiseksi kerrokseksi ohueksi leikattu graavilohi,jonka päälle vielä loput tillit.
  5. Levy käännetään tiukaksi rullaksi leivinpaperia hyväksi käyttäen ja liitoskohta jätetään rullan alle.  
  6. Tee rullan pinnalle muutama siisti ilmareikä.Jos taikinaa jäi yli,tee piirakan pinnalle koristeita ja "liimaa" ne piirakan pinnalle kostuttamalla vedellä.
  7. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin alaosassa  175 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värityksen.                             










Muodoksihan voi leipoa ihan minkä mallin vain haluaa.Kalanmuotoon leivottuna piirakkaan saa ihan oman mallin.
Tein ylimääräisestä taikinasta pinnalle  suikaleita,paistuttuaan näyttää hauskalta.
                                                                             
                                                                                   
                                                                                   

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.