lauantai 15. maaliskuuta 2014

Karitsan sisäfilettä hunaja-timjamikastiketta

Karitsansisäfilettä
Ai että,kauppaan saapui taas lampaan ja karitsan herkut eikä vain voinut taaskaan vastustaa kiusausta ja oli ihan pakko investoida karitsaan.Meillä on vähän yritetty opettaa nuorisoa syömään erilaisia lammasruokia ja parasta on ollut aloittaa karitsasta kun siinä on niin hieno ja pehmeä maku.Tässä on tehty vati 4:lle hengelle.

Peruna:
4-6 suurta rosamundaa
suolaa ja valkopippuria
öljyä

-Puolitettiin perunat ja maustettiin pinta suolalla ja pippurilla.Siveltiin pintaan vielä hiukan öljyä ja kypsytettiin uunissa noin 40 minuuttia.

Kasvislisäkkeenä käytettiin kesäkurpitsaa ja sipulia jotka maustettiin suolalla,pippurilla,timjamilla ja valkosipulilla.Laitettiin pannulle voita ja ripaus öljyä ja kevyt nopea kypsytys.

500-600g karitsan sisäfilettä
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

-Nämä fileet kypsyvät nopeasti.Kun kaikki pinnat on ruskistettu kohtalaisella lämmöllä,onkin fileet  jo valmiit syötäväksi.Meillä nämä jätettiin suosiolla kypsyysasteelta roseeksi.

Hunaja-timjamikastikkeeseen käytettiin:

6 dl demi clasea
1 dl tomaattisosetta
3 dl punaviiniä
2 rkl hunajaa
reilu nippu timjamia
 2 rkl suurustukseen maizenaa tai tummaa suurustetta

-Kattilaan mitattiin kaikki muut aineet paitsi suuruste ja keiteltiin miedolla lämmöllä
kokoon.Aikaa meni noin puoli tuntia ja sitten suurustettiin maizenalla.
Tarkistetaan maku.Timjamia ja hunajaa voi sitten lisätä ihan oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.