torstai 20. maaliskuuta 2014

Taikinoitua possunfilettä (kotimaisittain wellingtonin tapaan)

Kun tuo naudansisäfile on niin kovin hintavaa,niin sitten päätettiin tehdä sunnuntaiksi porsasta wellingtonin tapaan ihan omaan tyyliin.
Ja tämä oli siitä hyvä ruoka, että sen voi tehdä ajoissa valmiiksi ja paistaa sitten kun on tarvis.

Taikinoitu possunfile


Täytteeseen...

  •    3 sipulia kuutioina
  •    ½ l kanttarelleja
  •     voita ja öljyä kuullottamiseen   
  •  suolaa ja mustapippurirouhetta maustamiseen.
  • 1 kg sian ulkofilettä tai sisäfilettä
  • 2 rkl sinappia possun pintaan
  • suolaa ja mustapippuria pinnalle
  • n.½ kg voitaikinaa
  • 1 muna voiteluun



-Täytteeseen pienittiin sipulit ja kanttarellit ja kuullotettiin pehmeäksi,maustettiin ja jäähdytettiin.
-Ruskistettiin possun pinta ja maustettiin ja pintaan siveltiin sinappia.
-Kaulittiin voitaikina  suorakaiteenmuotoiseksi ja levitettiin sille jäähdytetty täyte jättäen reunat ilman täytettä.Possu laitettiin taikinalevyn toiseen reunaan ja taikina käännettiin rullaksi.Saumakohdat käännettiin alaspäin ja voideltiin pinta kananmunalla.
-Paistetaan uunin alaosassa mittarin kanssa kunnes sisälämpötila on 77-astetta (reilu tunti) ja uunin lämpötila 175-200 astetta.Jos pinta alkaa tummumaan ennen aikojaan peitä pinta foliolla ja paista loppuun.

Kastikkeina meillä oli kaksi täysin erilaista kastiketta,rosepippurikastiketta ja tummaa balsamicokastiketta.

Ei kommentteja: