sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Perunakakku

Perunakakku
Tarvittiin:
1 kg jauhoista perunaa
suolaa
½ dl oliiviöljyä
300g mozzarellaa
500-600 kg kypsiä tomaatteja ja suolaa
rouhittua mustapippuria
oreganoa


-Tomaatit kuutioitiin ja siirrettiin lävikköön.Päälle siroteltiin suolaa reippaasti että siitä saataisiin mahdollisimman paljon nestettä pois.
-Kuorittiin ja keitettiin perunat.Survottiin hienoksi ja joukkoon sekoitettiin puolet oliiviöljystä ja ripaus suolaa.
Perunamassa levitetään irtopohjaiseen vuokaan tasaisesti.
-Mozzarella viipaleet ladotaan perunan päälle.
-Valutetut tomaattikuutiot maustetaan oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla ja oreganolla.
Seos levitetään juustokerroksen päälle .
-Kypsennetään uunissa 200-asteessa noion 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Mozzarella kerroksen välissä voi käyttää kinkkua tai anjovistakin.Tätä käytettiin ihan perunalisäkkeenä.










Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.