keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Herkullinen myslileipä

Aina on kivaa leipoa kun aika antaa periksi.
Nämä leivät ovat vasta menossa uuniin mutta ne ovat kohonneet hyvin.Pinta oli täysin jauhojen peitossa juuri
pyöriteltynä ja kohotus on tehnyt pinnasta kauniin.


Tästä ohjeesta saatiin kaksi leipää ja täytyy sanoa ettei ole kiireisen immeisen leipä.Aamusella tein juuren tapaisen ja vasta illalla leipä sitten oli paistettu ja maistelussa.Leipä on todella tumma vaikka jauhoina onkin käytetty suuremmaksi osaksi vehnäjauhoja.Mutta myslistä jossa on rusinoita,leipä saa mukavan makeahkon maun joka sopii hienosti maltaiden kanssa

Leipään tarvittiin:

POHJAAN:

4 dl lämmintä vettä
2 dl mysliä
1 dl maltaita
1 rkl siirappia
1 dl sämpylä tai hiivaleipäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pss hiivaa

-annetaan juuren pulputtaa itsekseen3-4 tuntia ja maltaisen ja myslin pehmetä rauhassa.
Sitten lisätään joukkoon alla olevat loput aineet ja vaivataan hyvin.

+ 2 dl lämmintä vettä
1 rkl siirappia
reilu 1 tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja

-Leivotaan leiviksi ja pinta jauhotetaan.Annetaan kohota tunti ja paistetaan uunin keskitasossa
50-60 minuuttia 175-asteessa.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.