tiistai 11. helmikuuta 2014

Perus-suomalaisen kasvispyttis eli nakkipannu jossa on paljon kasviksia.

Tässä on sitä "suomalaisen"vihannesta eli nakkia tai makkaraa ja paljon kyllä sitten ihan aitojakin kasviksia.
Maut on kohdillaan,eikun ääntä kohti.

nakkipyttipannu
Ja tämä ruoka sai meillä alkunsa, kun meidän isäntä oli ostanut kaupasta kevyt nakkeja jokusen paketin kun halvalla sai.
Ja mietinkin miten ne käyttäisin .Tästä tuli suhteellisen kevyt ja todella maukas ruoka joka oli vielä hyvin edullinen.
Käytimme tähän:
nokare voita ja loraus öljyä paistamiseen
1kg perunoita lohkoina
2 porkkanaa
1 palsternakka kuutioina
3 punasipulia lohkoina
½ purjo
1 tlk tomaattimurskaa ja 1tlk yrttistä tomaattimurskaa
1 tl valkosipulimurskaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria,tinjamia,oreganoa reilusti
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
2 pkt kevyt nakkeja tai tavallisia

-Kuumenna öljy ja voi isossa laakeassa pannussa ja paista kasviksia siinä tovi jotta ne saavat kauniin värin.
Mausta seos ja kaada tomaattimurska päälle.Anna hautua kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen.Jos tuntuu että seos on liian paksu,siihen voi tarvittaessa lisätä hyvin vettä tai tomaattimehua.Lisää nakit kun perunat ja kasvikset ovat melkein kypsiä.
Pilkoin kasvikset hieman erikokoisiksi kun ne kypsyvätkin aivan eri aikaan jotta ne pystytään laittamaan samaan aikaan pannulle.Perunat isommaksi lohkoksi ja porkkanat pienemmiksi jne....

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.