sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kylmäsavulohesta herkullinen hyytelö.

Pieni ja suloinen lohileivos.
Kylmäsavuhyytelö, jonka voi laittaa pieniin muotteihin tai yhteen suureen.
Sopii käytettäväksi alkuruokana tai herkkupöydissä.

lohihyytelö
Lisää kuvateksti
Remoulade:

4 dl täysmajoneesia
1 ½ dl kurpitsapikkelsiä
1 ½ dl hillosipulia
½ dl kapriksia
2 kpl anjoviksia
½ dl tilliä
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa ja mustapippuria

8 liivakkoa
150g kylmäsavukirjolohta
2 dl katkarapuja
6 palaa maalahdenlimppua

     Vuoraa muotit kelmulla ja asettele niiden pohjalle ja reunoille katkarapuja ja lohta.
Leikkaa maalahdenlimpusta tai ruisvuoasta pieniä pyöreitä kiekkoja jotka mahtuvat muottiin niin että majoneesimassa pääsee kaikkialle reunoihin ja hyytelöstä tulee tasainen.

Laita liivakot pehmenemään kylmään veteen.
Tee remoulade: Hienonna kaikki kasvikset ja anjovikset pieniksi ja lisää majoneesin joukkoon.

Mausta tarvittaessa.Kuumenna pieni neste tilkka joko maitoa tai vettä, liota liivatteet siihen ja lisää pienenä nauhana remouladen joukkoon.

     Jaa remoulade massa muottiin niin että pohja juuri peittyy ja paina yksi leipäkiekko keskelle.
Laita taas pieni kerros remouladea ja yksi kiekko päälle ja viimeistele vielä ykdellä kerroksella remouladea ja tasoittele pinta.Voit vielä kopauttaa muottia että mahdolliset ilmakuplat poistuu muotista.

Laita kylmään hyytymään.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.