torstai 6. helmikuuta 2014

Sitruunasorbee



Tarvitaan:
3  kypsän sitruunanmehu eli n.2 dl
100g sokeria
2 kovaksi vatkattua munanvalkuaista
3 rkl tomusokeria
2 rkl limoncello votkaa tai ihan cointreauta

Keitetään sitruunamehusta ja sokerista siirappimainen seos ja jäähdytetään.Lisää alkoholi joukkoon.
Vatkataan munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisätään tomusokeri vispauksen loppussa joukkoon.
Ainekset yhdistetään hellästi sekoittaen keskenään ja laitetaan pakastimeen jäätymään.
Sorbeeta on käytävä sekoittamassa pakastimessa parin tunnin välein jotta siitä tulisi sileää ja tasaista.
Tämä on raikas  jälkiruoka ja rakenne jää mukavan pehmeäksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.