tiistai 11. helmikuuta 2014

Elokuiset hiukan hämärtyvät illat kutsuvat rapuillallisille.

Hauskaa on ollut touhuta koko perheen kanssa rapuillallisien eteen.
Ensin kaivetaan madot ja ongitaan syöttikalat.(ei ole sitä "kissaa"9
Pyydystetään ravut ja keitellään saksiniekat...ja se tuoksu joka tulvii keittiöön ravuista...se on taivaallinen.

kotimaisia täplärapuja
Nämä saksiniekat on kooltaan jo 12 cm eli syötävääkin on jo hyvin.Varasimme 5-6 kpl per ruokailija.
täpläravut keitettynä
Nämä ravut onkin jo keitetty ja vaihdettu uudet tillit vielä pintaan.Ei kun jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan.













täpläravut jäähtymässä

Käytin uunin ritilää apuna jotta sain ravut nopeammin jäähdytettyä keittämisen jälkeen.






                            

                                        
 RAPUJEN KEITTO 5-7 hengelle:

Eläviä rapuja 5-7 kpl per ruokailija
5 l vettä
1,5 dl karkeaa merisuolaa
4 sokerinpalaa
2 punttia kruunutilliä
5 dl kuivaa valkoviiniä

-Kiehauta vesi ja lisää sokerinpalat,merisuola ja kolmasosa tillistä.Lisää myös valkoviini
-Laita rapu kerrallaan kiehuvaan veteen ja huolehdi siitä ettei keitinvesi pääse jäähtymään rapujen lisäysten välillä.Kannattaa siis keittää vain noin puolet rapujen määrästä kerrallaan.
Keittoaika on n. 10 minuuttia.Mutta tiedät tarkalleen milloin ravut ovat kypsiä kun pyrstön ja keskipanssarin väliin muodostuu ihan selvä rako.
-Nosta ravut jäähtymään ritilälle ja poista keitinliemestä tillit.
-Lisää uudet tillit liemeen ja keitä uusi erä samoin kuin edellinen.Poista aina edelliset tillit keittojen välillä.
-jäähdytä liemi ja ravut mahdollisimman nopeasti ja anna maustua kylmässä reilusti vähintään seuraavaan päivään

KATTAUSTA:

-Rapuveitset
-Pieni vesikulho jossa sitruunan viipale (sormien huuhteluun)
-Vaaleaa paahtoleipää,runsaasti tilliä,sitruunaa
-Juomaksi valkoviiniä,hyvää olutta tai vain kivennäisvettä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.