lauantai 8. helmikuuta 2014

Sipulikeitto

Sipulikeitto

Tarvitset 4:lle:

600 g suikaloitua sipulia
nokare voita
loraus öljyä
1 tl sokeria
4 dl vettä
2 dl valkoviiniä
1 lihaliemikuutio
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl hakattua persiljaa
1 tl tinjamia
suolaa maun mukaan 
4 voitaikinakiekkoa
kananmunaa voiteluun



1.Kuumenna öljy ja voi korkea reunaisessa kasarissa ja lisää suikaloitu sipuli.Kuullota kauniin ruskeiksi  sokerin kanssa,sokeri antaa väriä ja makua.
2.Maustetaan ja lisätään nesteet paitsi yrtit.Haudutetaan pehmeäksi ja vasta lopuksi lisätään yrtit.
3.Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa.
4.Jaa keitto uunin kestäviin vuokiin ja venytä taikinakiekot reilusti kulhon reunojen yli ja voitele munalla.Taikinakiekkojen sisäpintaa kannattaa hieman kostuttaa että taikina pysyy paremmin paikoillaan paiston ajan.
5.Paista kauniin väriseksi ja muhkeaksi uunin keskitasolla 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.