lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pala possua ja jos jonkinlaista juuresta....

Hyvää pataa!
Mausteina on ainoastaan suolaa ja jauhettua valkopippuria, mutta makuja antamassa onkin sitten suuri joukko herkullisia juureksia.
Bataattia,lanttua,porkkanaa,punajuurta ja sipulia. Pitkällä haudutus ajalla ja miedolla lämmöllä.


Tästä padasta syötävää riittää 5-6 ruokailijalle hyvin. Mutta kiireisen ihmisen ruokaahan tämä ei ole.
Lisäksi keitin padalle pottusia,vaikka suuri joukko makua antavia juureksia olisi saattanut jopa riittää. mutta kun se liemi on vain niin hyvää!


Tarvitset helppoon pataan:


  • n.800-1 kg luutonta possunlihaa  (lapaa,kassleria,ulkofilettä)
  • 2 rkl ruokaöljyä ja noin 20 g voita  
  • 2 tl jauhettua valkopippuria ja noin 2 tl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • pieni lanttu
  • 3 pientä punajuurta
  • n.200 g bataattia
  • 1 suuri sipuli
  • vettä sen verran ,että pata peittyy hyvin



1. Riippuen mitä lihanosaa käytät, poista turhat kalvot pinnoilta.

2. Ruskista lihat kuumalla pannulla kauttaaltaan ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Siirrä pataan.








Kaupassa oli niin edullista sian ulkofilettä että valmistin padan siitä. Joten poistin pinnalta vain kalvot ja kuutioin lihan suuriksi paloiksi. Kaslerista en ole poistanut mitään,kun pitkä kypsennys takaa yleensä sen että turhat rasvat ja kalvot lähes sulaa pois.




4. Kuori ja paloittele juurekset ronskisti suuriksi kuutioiksi.

5. Kuullota voin ja öljyn seoksessa, kunnes ovat saaneet hieman väriä.

6. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla ja siirrä pataan.

7. Lisää vettä pataan vain sen verran, että juurekset ja liha peittyvät hyvin.

8. Hauduta pataa uunissa 100-120 asteessa noin 2-3 tuntia.
Tarkista vielä suolan määrä ja lisää tarvittaessa.



Tämä on mitä helpoin pata valmistaa ja ainekset ovat onneksi hyvin edullisia.
Ja makuja voi lisätä vielä ihan omien mieltymysten mukaan. Myös yrtit olisi sopineet joukkoon hienosti mutta itse halusin korostaa nyt vain juureksien ja lihan makua.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.